Prima pagină » Sănătate » Cantitatea de cafea consumată care reduce riscul mortalității cu 64%

Cantitatea de cafea consumată care reduce riscul mortalității cu 64%

Cantitatea de cafea consumată care reduce riscul mortalității cu 64%
Consumul de cofeină poate avea efecte benefice asupra sănătății. Un nou studiu sugerează că această băutură poate reduce riscul morții din nenumărate cauze.

Experții au analizat relația dintre consumul de cafea și mortalitate în cazul adulților de vârstă mijlocie din zona Mediteranei, informează IFL Science. Conform studiului, consumul a patru sau mai multe cești de cafea pe zi poate ajuta la scăderea riscului de mortalitate cu 64%, scrie Descoperă

”Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel global. Anterior, studiile susțineau că această băutură ar putea provoca mortalitatea, însă nu au fost analizate și zonele mediteraneene,” afirmă dr. Adela Navarro, cardiolog din cadrul Spitalului de Navarra,  Spania.

În cadrul cercetării au fost analizați 20.000 de participanți. În prima fază a testului, indivizii au completat un chestionar privind dieta alimentară, pentru ca experții să poată afla cantitatea de cafea consumată zilnic. De asemenea, au fost analizați și factori precum stilul de viață, sănătatea și caracteristicile sociodemografice. Pe parcursul a 10 ani, subiecții au fost monitorizați. Până în prezent, 337 de participanți, care aveau vârsta medie de 37,7 ani la începutul studiului, au decedat.

În cazul celorlați participanți, riscul mortalității a scăzut cu 64% în cazul celor care consumau patru cești de cafea pe zi. 

Autor

Citește și