Medicul nutriţionist Mihaela Bilic îi avertizează pe românii care sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Paște că trebuie să fie atenți ce, cum și mai ales cât mănâncă în perioada sărbătorilor.
Mihaela Bilic atrage atenția că una dintre marile greșeli pe care le putem face este să mâncăm tot ce am pregătit de Paște la o singură masă, caz în care riscăm să ni se facă rău și, mai grav, să avem nevoie de intervenție medicală, potrivit unui material publicat de Știrile PRO TV.
„Cred că cel mai bine ar fi să încercăm să nu mâncăm totul la o masă. Aici este greșeala, nu neapărat că sunt multe feluri de mâncare, cât faptul că mâncăm mult o dată. Și mâncăm mult la o singură masă”, a spus Mihaela Bilic, care e și gazda emisiunii „Doctor de bine”, difuzată la PRO TV.
Un sfat clasic pentru care nu vor să își strice sărbătorile pascale la unitățișe de primiri urgențe este consumul cumpăta. În plus, Mihaela Bilic recomandă să face, pauze între felurule de mâncare mai consistente.
„Avem doar două zile, nu doar una, două zile în care o să fie doar despre mâncare. Sau două zile jumate, dacă o luăm din noaptea de Înviere. Nu ne ia nimeni farfuria din față. De ce spun că nu trebuie să mâncăm totul o dată? Pentru că în felul ăsta, luînd-o treptat sau mâncând, nu știu, la 3-4 ore alt fel de mâncare putem să întindem pe perioada celor două zile tot meniul. Și cantitatea face diferența”, a conchis medicul nutriționist.
Doctor Mihaela Bilic este medic primar în specialitatea diabet și boli de nutriție și are un masterat de psihonutritie la Paris. Cu o experiență de mai bine de 20 de ani, Dr. Mihaela Bilic oferă sfaturi prețioase despre alimentația sănătoasă și echilibrată.