Dragoș Pătraru a testat mai multe tipuri de parizer și a descoperit care este cel sănătos. Produsul alimentar este des cumpărat de români, însă anumite ingrediente regăsite în el ar putea deveni nocive pentru sănătate. Iată mai jos, în articol, ce a descoperit prezentatorul TV despre acest aliment.
Dragoș Pătraru a susținut, la Starea Sănătății, că nu există o rețetă de bază pentru parizer. Pe piață se regăsesc mai multe tipuri de parizer, însă nu toate dintre acestea ar putea să conțină ingrediente sănătoase. De cele mai multe ori, rămâne la latitudinea producătorilor ce ingrediente sunt utilizate în compoziția lor. Produsul alimentar se regăsește des pe masa românilor, însă care ar putea fi cel mai sănătos? Prezentatorul TV a testat 9 tipuri și l-a găsit pe cel care se apropie
Parizerul ar fi fost integrat în alimentația zilnică a românilor în secolul al XIX-lea, în perioada în care în România avea loc fenomenul de emigrație temporară (2 grupuri de italieni – specialiști în prelucrarea lemnului și a pietrei și zidari). Numele de „parizer” ar proveni de la „cârnat parizian”. Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, alimentul este definit ca: „Sortiment de mezel proaspăt preparat din carne tocată de vită (mai ales plămâni) și din slănină tocată, afumate la cald și apoi fierte. – Din germ. Pariser”.
Vezi și Câți lei costă o omletă în cafeneaua lui Dragoș PĂTRARU. E mai scump ca în Mamaia!
Dragoș Pătraru a testat 9 tipuri de parizer de pui din 4 supermarketuri. Cel mai sănătos ar fi cel de la Szekely – parizer secuiesc pui. Parizerul conține următoarele ingrediente:
„Așa se vând, bucăți ambalate individual. Bucata asta are 296 de grame. Avem și o mențiune. Că această firmă vinde mezeluri fără E-uri. Produs fiert, afumat cu fum natural din lemn de fag. (…) Deci nu are stabilizatori, conservanți, arome”, a spus Dragoș Pătraru.
Sursă foto: Starea Sănătății