Prima pagină » Sănătate » Care este tensiunea ideală la o persoană, astfel încât riscul cardiovascular să fie cel mai redus! „E foarte bine să avem un tensiometru acasă”

Care este tensiunea ideală la o persoană, astfel încât riscul cardiovascular să fie cel mai redus! „E foarte bine să avem un tensiometru acasă”

Care este tensiunea ideală la o persoană, astfel încât riscul cardiovascular să fie cel mai redus! „E foarte bine să avem un tensiometru acasă”

Medicul cadiolog Silviu Dumitrescu a explicat care este tensiunea ideală a unei persoane, astfel încât să fie redus foarte mult riscul cardiovascular.

„Este un lucru extrem de important pentru a ne menține o viață sănătoasă și lipsită de evenimente cardiovasculare să avem tensiune sănătoasă. În prezent știm că o valoare optimă în general  de 120 cu 70 (12 cu 7 -n.r.) ar fi zona ideală în care riscul cardiovascular este cel mai redus (…)

E foarte bine să avem un tensiometru acasă și din când în când să avem obiceiul să avem această curiozitate”, a explicat medicul cardiolog Silviu Dumitrescu la Antena 3.

Cum se măsoară corect tensiunea

Potrivit medicului, tensiunea trebuie măsurată corect, adică nu după ce ne-am supărat, nu după ce am făcut un efort, ci după ce am stat 5-10 minute liniștiți, de preferat la orizontală.

Potrivit Societății Române de Hipertensiune, în România sunt 7,4 milioane de români care suferă de hipertensiune arteriala. Recomanarea clară a cardiologilor este ca în această perioadă, cei bolnavi să nu întrerupă tratamentul.

Hipertensiunea netratată conduce la accident vascular cerebral şi infarct miocardic. În România, peste şapte milioane de oameni suferă de această boală.

Nu se renunță la tratament

Dr. Elisabeta Bădilă, medic primar cardiolog Spitalul Clinic de Urgență Floreasca:

”Un pacient hipertensiv tratat și care a reușit să mențină o valoare tensională normală, deci un control al hipertensiunii arteriale, să își mențină tratamentul care i-a adus această stabilitate, să nu schimbe medicația și să nu întrerupă, este important pentru pacientul hipertensiv să fie stabil atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

Întreruperea tratamentului din proprie inițiativă crește riscul de accident vascular cerebral și de infarct miocardic”, explică medicul,

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și