Obezitatea este principala cauză a numeroase maladii cu care se confruntă omenirea: boli de inimă, diabet de tip 2, hipertensiune arterială şi osteoartrită. De aceea, e important să știi câte kilograme trebuie să ai în funcție de vârstă și înălțime.
Limita dintre o constituție robust și una supraponderală este foarte fină. Doar câteva kilograme te pot transforma dintr-o persoană plinuță în „grasă”, conform standardelor societății.
Multe femei sunt atente la ce mănâncă și cât sport fac, pentru a arăta cât mai bine. Mai nou, și bărbații vor să aibă un corp frumos, atât din considerente estetice, dar și medicale. Sigur, există o mulțime de români pentru care nu contează look-ul.
Greutatea nu reprezintă doar un număr de kilograme, ci este și un indicator de sănătate. În tabelul de mai jos, vei vedea câte kilograme este indicat să ai, în funcție de înălțime.
Dacă femeile dezvoltă obsesii din cauza felului în care arată, bărbații nu sunt chiar atât de preocupați de greutatea corporală, așa cum o fac femeile. Chiar și așa, e bine să știi care e greutatea ideală, în funcție de acești factori: înălțimea și vârsta, scrie CANCAN.
Atunci când îți dorești să slăbești, alegerea alimentelor pe care le consumi reprezintă un factor important, asta deoarece numărul de calorii diferă de la aliment la aliment, fiecare trecând prin procese metabolice diferite în organismul uman.
Unele pot avea efecte foarte diferite asupra senzației de foame, a hormonilor și a numărului de calorii pe care le ardeți. Există, însă, alimente care sunt recomandate în orice dietă, deci, află acum care te ajută să scapi de colăceii de pe burtă! Totuși, nu uita și de exercițiile fizice pentru a avea o siluetă cât mai potrivită!
Iată care sunt cele 7 alimente pe care trebuie să le consumi:
Lintea este o sursă bogată în fier esențial pentru transportul oxigenului în corp. Ea conține fibre și proteine și ajută la menținerea sațietății.
Cerealele sunt bogate în fibre și durează mai mult timp să fie digerate, motiv pentru care sunt bune și pentru digestie.
Scorțișoara ajută la menținerea în limite normale a glicemiei și susține pierderea în greutate. De exemplu, poți adăuga un praf de scorțișoară în cafea, înainte de antrenament, pentru mai multă energie.
Ceaiul verde sprijină metabolismul și ajută la eliminarea toxinelor din corp, având un efect diuretic. Consumă-l simplu, fără adaos de zahăr sau miere.
Fructele de pădure sunt alimente antiinflamatoare bogate în antioxidanți, care pot avea un efect benefic asupra metabolismului și pot ajuta la stabilizarea zahărului din sânge. Fie că sunt afie, căpșune, mure sau zmeură, asigură-te că le consumi zilnic!
Semințele, de exemplu, cele de cânepă și de in sunt bogate în acizi grași Omega 3 și Omega 6, care ajută la „turarea” metabolismului.
Usturoiul este delicios în numeroase preparate, dar ajută și la stimularea procesului de ardere a grăsimilor din organism, potrivit CSID.