Nucile sunt adevărate alimente minune pentru sănătate. Consumul lor ajută al scăderea riscurilor de îmbolnăvire de diabet sau de cancer, reduce nivelul colesterolului din corp și ne poate ridica și moralul. Nucile consumate regulat pot îmbunătăți, totodată, calitatea spermei.
Rezultatele unui studiu recent realizat în Statele Unite ale Americii pe un eșantion de 140.000 de femei au arată că riscul îmbolnăvirii de diabet tip 2 poate fi scăzut în cazul în care o persoană consumă nuci de cel puțin două ori pe săptămână.
Alte cercetări au scos la iveală că cei care consumă zilnic nuci pot reduce riscul îmbolvirii de cancer. Grație conținutului ridicat de acizi grași nesaturați și de vitamina E, introducerea nucilor în alimentația zilnică a celor bolnavi de cancer poate încetini extinderea tumorilor și poate reduce riscul apariției unor noi tumori.
Un alt avantaj adus de consumul acestui aliment minune este și acela de scădere a nivelului colesterolului din sânge. Pentru a beneficia de acest avantaj o persoană trebuie să consume de patru ori pe săptămnă câte un pumn de nuci.
Consumul zilnic de nuci poate crește totodată la bărbați numărul spermatozoizilor, îmbunătățind astfel calitatea spermei. Introducerea în alimentație a nucilor ajută și la îmbunătățirea moralului, datorită conținutului ridicat de magneziu și de omega 3.