Cât de des ar trebui să spălăm așternuturile. Pericolul din patul în care dormim
Însă, acest obicei are efecte devastatoare în ceea ce privește igiena, mergând chiar până la apariția problemelor de natură medicală.
Fungii iubesc așternuturile murdare, în special atunci când afară este foarte cald, iar nivelul de umiditate crește foarte mult.
Chiar și atunci când nu este cald afară, oamenii lasă aproape 100 de litri de transpirație în paturile lor în decursul unui an, sporind, în acest fel, apariția unui mediu perfect pentru apariția și dezvoltarea fungilor.
Pernele sunt primul „teren” pe care încep să crească aceste microorganisme.
Un studiu recent arat că pe o pernă, fie ea umplută cu fulgi sau cu materii sintetice se pot găsi până la 16 specii de fungi.
Aceste lucruri pot începe să aibă efecte negative semnificative asupra stării de sănătate a oamenilor, conducând la apariția reacțiilor alergice sub forma strănulului și sforăitului, având în vedere că cel care doarme pe acea pernă ajunge să inhaleze toate acele microorganisme.
Astfel, recomandarea specialiștilor este să spălăm așternuturile și pernele pe cât de des posibil, pătrând o bună igienă a patului în care dormim.