Cât de dezvoltată este piața asigurărilor private de sănătate în România și Europa

Cât de dezvoltată este piața asigurărilor private de sănătate în România și Europa
Publicat: 04/12/2014, 16:51

Cu toate acestea, asigurările private de sănătate au reușit să pătrundă și pe piața din România în ciuda faptului că pachetul de bază de servicii medicale este unul îndestulător. Acest lucru se datorează în mare parte multinaționalelor prezente și pe piața din România care au peste 54.000 de angajați pentru care au semnat contracte cu firmele de asigurări.

Asigurarea privată de sănătate poate asigura accesul la servicii medicale de calitate, atât în spitalele de stat, cât și în cele private. Beneficiile oferite cuprind atât servicii de prevenție precum analize și alte investigații, dar și acoperirea costurilor cu spitalizarea, posibile intervenții chirurgicale și tratament. Mai mult, posesorii unei astfel de polițe pot beneficia de servicii medicale într-un spital în orice parte a lumii. Toate acestea fără eforturi financiare în momentul în care te îmbolnăvești sau suferi un accident .

Reprezentanții companiilor care oferă asigurări private de sănătate spun că, în România, numărul persoanelor care au o astfel de poliță este unul destul de scăzut, comparativ cu restul Europei.

„Consider că avem ingredientele pentru a face lucrurile sa functioneze și în România”, susține Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life. Este important să comunicăm foarte clar necesitatea asigurării private. Accesul constant la servicii medicale de calitate este un beneficiu esențial pe care îl oferă asigurarea privată de sănătate. O consecință evidentă a răspândirii asigurărilor de sănătate va fi îmbunătățirea stării de sănătate a populației, implicit un standard de viață crescut în România”.

Mai jos puteți vedea o analiză despre cât de dezvoltată este piața asigurărilor private de sănătate în câteva din țările europene.

● Belgia – Asigurarea privată de sănătate în Belgia este una complementară și acoperă serviciile medicale care nu sunt acoperite de asigurările medicale obligatorii sau care sunt acoperite doar parțial. Piața asigurărilor private de sănătate s-a dezvoltat în Belgia în ultimele două decenii, iar în ultimii ani acest sector a înregistrat o creștere spectaculoasă. Potrivit datelor, 73,3% dintre belgieni au o asigurare complementară cu ajutorul căreia își acoperă cheltuielile aferente serviciilor medicale care sunt acoperite parțial sau deloc de stat.

● Franța – Finanțarea sistemului sanitar este dominată de cotizațile sociale ale angajatorilor și ale angajaților. Francezii au libertatea necondiționată a alegerii tipului de serviciu medical, dar nu-și pot alege liber asiguratorul, afilierea făcându-se automat pe baza apartenenței profesionale. Sistemul social național este completat de finantarea prin impozite și asigurări private de sănătate. Sistemul social asigură servicii pentru 99,9% din populație și suportă 78,4% din cheltuielile de sănătate. Sistemul de asigurări de baza nu acoperă integral costul tratamentelor, existând un sistem de coplata care poate fi acoperit printr-o asigurare complementară. Spitalele publice, care se axează pe servicii medicale de urgență, intervenții complexe, reabilitare, tratament pe termen lung sau psihiatric, dețin 65% din paturi. 88% dintre fracezi dețin o asigurare privată de sănătate, 20% din cheltuielile totale pentru sănătate fiind acoperite prin acestea. Deși Franța are un sistem public de sănătate, acesta nu acoperă toate nevoile pacienților. Astfel, 87% din populație are polițe de asigurare privată complementară. Asigurarea complementară acoperă costurile totale sau parțiale nerambursate de sistem.

● Italia – Serviciul Național de Sănătate e finanțat prin impozitare generală. Serviciile medicale sunt asigurate de autoritățile locale. Deși există acces universal la un pachet uniform de beneficii, există diferențe majore în ceea ce privește îngrijirea medicală și cheltuielile, în funcție de regiuni. Unitățile locale de sănătate controlează și acreditează spitalele publice (61%) și pe cele private, nonprofit.

● Marea Britanie – Englezii au acces în mod egal la toate serviciile medicale necesare, indiferent de statutul financiar. Tratamentul medical asigurat de un medic este gratuit și nu există taxe adiționale sau co-plăți. Englezii achită o parte a costurilor pentru medicamente, iar o scutire de plată este greu de obținut. Se plătesc extra tratamentul stomatologic și cel oftalmologic. Pe de altă parte, cetățenii din Marea Britanie au libertatea de-a alege și asigurări private de sănătate. Asigurările private de sănătate le facilitează britanicilor accesul la servicii medicale într-un timp scurt. Potrivit statisticilor, pacienții care nu au asigurări private de sănătate sunt puși pe liste de așteptare.

Acest material face parte din campania Sănătatea-i cel mai bun prieten, susținută de Metropolitan Life. Urmărește campania și pe Facebook.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Șoc în timpul unei execuții, în SUA. Ce a făcut un bărbat chiar înainte de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
El este Ghiță, tânărul în vârstă de 29 de ani, care și-a pierdut viața într-un...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
Elena Lasconi, o studentă mediocră. Cum arată notele primite de candidata la președinția României
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
9 luni de la moartea Mioarei Roman: "Toate pomenile pentru mama mea le-am făcut singură"....
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Jean Michel Jarre, Nașul muzicii electronice. „Pentru mine, muzica electronică este la fel ca gătitul:...