Prima pagină » Sănătate » Cât durează acum tinerețea. Oamenii de știință au schimbat standardele

Cât durează acum tinerețea. Oamenii de știință au schimbat standardele

Cât durează acum tinerețea. Oamenii de știință au schimbat standardele
Cercetătorii britanici sunt de părere că vârsta mijlocie apare la 55 de ani și nu la 35 de ani, așa cum se știa până acum

Vârsta mijlocie începe mult mai târziu decât se credea până acum, arată datele un studiu recent. Cercetătorii britanici sunt de părere că vârsta mijlocie apare la 55 de ani, nu la 35 de ani, așa cum se știa până acum, scrie BBC.

Datele cercetării obținute în urma unui sondaj realizat online în rândul a 1.000 de persoane adulte din Marea Britanie, arată că vârsta mijlocie începe la 55 de ani și se termină la 70 de ani.

Studiile precedente au arătat că această etapă a vieții ar începe undeva în jurul vârstei de 36 de ani, mai notează BBC.

Cercetarea recentă arată că în condițiile în care numărul persoanelor în vârstă este tot mai ridicat la nivel global era nevoie de o regândire a limitelor de vârstă pentru această etapă a vieții. Datele citate de BBC arată în Regatul Unit numărul persoanelor trecute de vârsta de 65 de ani este unul mult mai mare decât cel al persoanelor sub 16 ani.

În urma chestionarului, specialiștii au constatat că o persoană din cinci consideră că această etapă a vieții începe înainte de a împlini 60 de ani. De asemenea, 19% dintre subiecți au precizat că sintagma „vârstă mijlocie” ține mai mult de starea de spirit și că nu are nicio legătură cu vârsta biologică.

Persoanele implicate în cercetare au fost rugate să precizeze cam care că este vârsta la care se încheie această etapă a vieții. Majoritatea voluntarilor au precizat că „vârsta mijlocie” se încheie înainte de împlinirea vârstei de 70 de ani, mai exact la 69 de ani și 277 de zile.

„Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate au spus că au mai multă încredere în propriile forțe și o experiență mai vastă decât persoanele tinere. În plus, acestora nu le este frică să facă greșeli”, a precizat Gill Jackson, inițiatorul sondajului.      

Citește și