Cât ulei de măsline trebuie să consumi zilnic pentru a fi mai sănătos
Consumul regulat de ulei de măsline (combinat, de exemplu, cu pâinea), poate îmbunătăți starea de sănătate și reduce riscul apariției bolilor de inimă. Pentru a ajunge la acest echilibru, consumatorii ar avea nevoie de patru lingurițe de ulei de măsline pe zi, care reprezintă cantitatea pe care o pun într-o salată sau cea în care înmoaie pâinea în timpul mesei.
Medicii universităților din Glasgow și Lisabona, alături de cei ai firmei private Mosaiques Diagnostics din Germania au analizat efectele uleiului de măsline asupra sănătății unui grup de 69 de bărbați și femei care nu consumau, în mod obișnuit, acest aliment.
Emilie Combet, medic în cadrul Școlii de Medicină a Universității din Glasgow, a descoperit că, indiferent de conținutul de fenoli din uleiul de măsline acesta are un efect benefic, scăzând riscul apariției unor boli precum CAD (boală arterială coronariană).
Uleiul de măsline conține grăsimi omega-6, acizi grași polinesaturați, care previn inflamația în cazul unor boli cronice, precum cele de inimă și formele de artrită. Același aliment contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale și îmbunătățește proporția grăsimilor benefice față de cele nocive din sânge, scrie Daily Mail.