Câte CALORII are un kilogram de grăsime. Ce număr de calorii trebuie să arzi pentru a slăbi un kilogram și cum o poți face mai eficient

Câte CALORII are un kilogram de grăsime. Ce număr de calorii trebuie să arzi pentru a slăbi un kilogram și cum o poți face mai eficient
Publicat: 04/06/2024, 12:54

Din păcate, stilul de viață nu tocmai sănătos i-a adus pe mulți români în pragul obezității, iar mulți se chinuie acum să scape de kilogramele în exces.

Ultimele cifre date publicităţii de specialiştii în domeniu arată că peste 60% dintre români sunt supraponderali, iar o mare parte dintre aceştia pot fi trecuţi fără probleme la categoria obezi, notează Observator.

Iar cauzele obezității sunt multiple: de la genetică până la mesele neregulate și nesănătoase, consumul de alcool în exces și lipsa de exercițiu fizic. Dar sunt și alte situații în care persoanele se îngrașă mult prea mult: unele afecțiuni sau chiar unele medicamente.

Poți scăpa rapid de un kilogram de grăsime?

Din păcate, răspunsul la această întrebare este „nu”. Spre exemplu, un kilogram de grăsime din organismul nostru are 7.700 de calorii, spun specialiștii. Astfel, fără intervenții chirurgicale, unele chiar periculoase, nu prea putem scăpa rapid de grăsime.

În mod normal un bărbat consumă, într-o zi, 2.000 de calorii, iar o femeie consumă, într-o zi, 1.500 de calorii. Dacă luăm în calcul doar aceste aspecte, ar însemna că un bărbat sau o femeie ar trebui să nu mănânce nimic timp de circa patru zile pentru a scăpa de caloriile echivalente unui kilogram de grăsime, lucru nerecomandat pentru că ar însemna ca persoana respectivă să-şi pună sănătatea în pericol, mai arată sursa citată.

Funcționează deficitul caloric?

Deficitul caloric apare atunci când o persoană arde mai multe calorii decât aduce în organism, iar asta se face prin efort fizic. Și pentru a scăpa de 7.700 de calorii într-o zi, ar trebui să facem suficient sport încât să le eliminăm, ținând cont că vom și mânca în acea zi. Iar acest lucru este aproape imposibil și cu siguranță extrem de periculos.

Orientativ, o persoană care aleargă timp de o oră elimină în jur de 600-800 de calorii, în timp ce o persoană care înoată timp de o oră sau merge pe bicicletă timp de o oră arde în jur de 400-600 de calorii.

Asta înseamnă că o persoană care reuşeşte să consume doar 1.500-2.000 de calorii pe zi ar trebui să alerge în jur de 10-13 ore pentru a elimina un kilogram de grăsime sau ar trebui să înoate ori să meargă pe bicicletă timp de 16-19 ore pentru a elimina un kilogram de grăsime efectivă.

Specialiştii susţin că există soluţii pentru a „scăpa” de mai multe calorii într-o zi obişnuită. Se recomandă în primul rând alternarea activităţilor fizice de aşa natură încât să obţinem un spor în ceea ce priveşte arderea de calorii.

Vorbim aici despre posibilitatea de a combina mersul sau alergatul cu mersul pe bicicletă. De asemenea, putem vorbi despre alergare cu intervale de sprint, despre antrenamente cu greutăţi diferite, despre săritul corzii sau despre efectuarea de antrenamente cu intervale de mare intensitate.

Sursa foto: Envato Elements

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vacanță de coșmar în Turcia pentru o familie de români. Un bărbat a murit strivit...
În timp ce Bianca Drăguşanu petrecea la un botez unde se afla şi Alex Bodi,...
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
Primă de calificare colosală! Câţi bani primeşte România după ce a ajuns în optimile EURO...
Anamaria Prodan și SECRETELE siluetei impecabile. Are 51 de ani, dar arată BESTIAL: „Am făcut...
Magazin, filmat cum vinde ţigări unui minor. Reacţia vânzătorului când e luat la întrebări
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
Ce a făcut Marinel după ce și-a ucis iubita într-o cameră de hotel din București....
Anamaria Prodan arată la 51 de ani ca la 20! Impresara şi-a pus fanii pe...
Radar în Bulgaria: poți ignora amenda sau o vei primi acasă, prin poștă?
România atinge încă două ţinte din Foaia de Parcurs către aderarea la OCDE
Planta MIRACULOASĂ folosită de grecii antici acum 2.000 de ani
Se CONFISCĂ totul pe loc. Legea pe care o uită mulţi. Nu mai scapi, de...
Soții Dolănescu, tarif de lux la cântări. Cât încasează pentru fiecare spectacol
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Dialogul dintre Patrick și Gagea. Concurentul nu poate trăi cu gândul că fosta lui iubită...
Confesiunea cutremurătoare a mamei fetei ucise de iubit într-un hotel din București: "Mi-am văzut copilul...
BANCUL ZILEI. Soacra îl întreabă pe Bulă: - Am auzit că i-ai făcut fiicei mele...
Pata solară care a produs aurore spectaculoase în luna mai, îndreptată din nou spre Pământ
×