Câți MICI avem voie să mâncăm într-o zi, cel mult, potrivit doctorului Simona Carniciu
Pentru români, este de neconceput o zi de 1 Mai fără mici și bere. Sunt nelipsiți de la grătare, mai ales acum, la această dată, când se sărbătorește Ziua Internațională a Muncii.
Românii serbează 1 Mai la iarbă verde, cu grătar și băutură, muzică, distracție, între prieteni apropiați și rude.
Câți mici putem mânca într-o singură zi
Și, dacă aducem vorba de mici, trebuie spus că meniul complet pentru români include și cartofii prăjiți, nelipsiți de pe farfurii. Bineînțeles, pe grătar mai regăsim ceafă, cârnați, coaste, pulpe de pui și, nu mereu, câteva legume.
Mulți nu știu, însă, câți mici avem voie să mâncăm într-o zi. La această dilemă a găsit răspuns Simona Carniciu, medic specialist în nutriție și diabet. Ea atrage atenția asupra faptului că micii atât de îndrăgiți de români conțin o cantitate mare de sare.
„Marea problemă a micilor este cantitatea semnificativă de sare. Ideal ar fi să nu depăşim 4 mici pe zi”, spune medicul Simona Carniciu.
Potrivit recomandărilor Agenției de Sănătate Publică din Anglia (NHS), cantitatea de sare recomandată a fi consumată într-o zi este de 6 grame.
Ce recomandare are medicul Mihaela Bilic
Despre consumul săptămânal de carne a vorbit, în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, și reputatul medic nutriționist Mihaela Bilic.
„Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura. Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar”, a afirmat nutriționistul Mihaela Bilic.
CITEȘTE ȘI: