Ce alimente ajută la ALBIREA dinților/Medicii stomatologi insistă să facem asta cu regularitate
Câteva alimente despre care nu am fi bănuit au proprietatea de a ajuta la albirea dinților. Iar un zâmbet strălucitor conferă încredere în sine, știm asta.
În plus, nu mai trebuie să vorbim și despre sănătatea orală, foarte importantă.
Ce alimente ajută la albirea dinților
Iată de ce, dincolo de rutina zilnică de îngrijire orală, plus vizitele periodice la medicul stomatolog, este indicat să consumăm anumite alimente. Acestea ajută la albirea dinților și au un rol important în menținerea sănătății lor.
Legume crude
În primul rând, țelina și morcovii intră în grupa legumelor crude care ajută la albirea dinților. Cele două nu doar că îndepărtează resturile de mâncare prin acțiunea lor abrazivă blândă, dar stimulează și producția de salivă. Iar saliva ne protejează dinții, după cum afirmă specialiștii.
Astfel, morcovul și țelina, consumate crude, se dovedesc excelente alegeri pentru a avea dinți albi, puternici și sănătoși.
Fructe bogate în fibre
Când vorbim de fructe bogate în fibre care ne ajută avem în gând, în primul rând, merele. Pulpa de mere favorizează producția de salivă, curăță dinții și elimină bacteriile.
La fel, și perele sunt o foarte bună alegere. Aceste fructe reprezintă o acțiune de curățare naturală pentru dinții noștri.
Fructe și legume bogate în vitamina C
Începem cu portocalele și căpșunilor. Pentru sănătatea gingiilor, este bine să avem un aport optim de vitamina C. În cazul căpșunilor, acestea conțin acid malic, care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți.
Despre broccoli, știm că este o legumă bogată în fier și care protejează dinții formând un strat protector ce împiedică apariția petelor pe smalț.
Lactate
Nu trebuie să lipsească lactatele din meniul nostru – brânză, iaurt și lapte. Aceste produse sunt extrem de bogate în calciu și fosfat, ceea ce ajută la remineralizarea dinților și la menținerea smalțului sănătos.
Nuci și semințe
Migdalele și semințele (fie de floarea soarelui, fie de susan) conferă nu numai o senzație de sațietate, dar acționează și ca exfolianți naturali, îndepărtând impuritățile și petele de pe suprafața dinților.
Apa
Mulți poate că încă nu conștientizează importanța consumului de apă, dar trebuie spus că pe lângă hidratare, ajută și la menținerea unei bune sănătăți orale.
În plus, apa spală particulele de mâncare și diminuează efectul acizilor produși de bacterii.
Vizita la medicul stomatolog, o obligație!
Însă, indifirente cât de multă atenție acordăm alimentelor pe care le consumă, pentru menținerea și îmbunătățirea sănătății dinților o bună igienă orală și controalele regulate la medicul stomatolog sunt o obligație.
În același timp, trebuie să avem grijă să evităm (sau să limităm) consumul de alimente și băuturi care pot păta dinții. Aici putem include cafeaua, ceaiul, vinul roșu și băuturile carbogazoase.
Păstrând un stil de viață echilibrat și făcând alegeri alimentare inteligente, garantat vom avea un zâmbet frumos și mai sănătos.
Cât de eficientă este pasta de dinți cu efect de albire?
Zâmbetul impecabil pare să fie accesoriul indispensabil de la evenimentele de prestigiu, precum decernarea premiilor de la Globurile de Aur sau de la premiera unui film. Un zâmbet precum cel al vedetelor de la Hollywood pare să fie râvnit și de persoanele care nu apar în lumina reflectoarelor.
Potrivit datelor citate de Daily Mail, 40% dintre britanici sunt preocupați de nuanța pe care o are dantura lor, iar cum tratamentele profesionale de albit dinții costă foarte mult, majoritatea care își dorește să aibă un zâmbet de invidiat apelează la pastele de dinți speciale.
Prețul unui tratament realizat în cabinetul unui medic stomatolog pleacă de la 240 de euro, în timp ce prețul unei paste de dinți care promite albirea dinților cu trei nuanțe, în doar câteva săptămâni, este de cel puțin 1, 5 euro.
Citește AICI mai multe despre cât de eficientă este pasta de dinți cu efect de albire.