Îngrijirea dinților este foarte importantă, motiv pentru care trebuie să știm care alimente și băuturi sunt periculoase pentru dantură. Consumul acestora ar putea cauza probleme, de la unele simple până la altele mai complicate.
Pentru a avea o dantură sănătoasă, este de preferat a evita consumul lor.
Potrivit medicului stomatolog Joseph Salim, alimentele acide și băuturile acidulate, dar și vinul roșu, pot deschide porii din smalțul dinților.
„Pe măsură ce smalțul devine mai dur și suprafața sa totală crește, acest lucru poate deschide calea pentru ca, culorile găsite în alimentele și băuturile pe care le consumăm să devină gravate pe suprafața dinților tăi”, susține Joseph Salim.
Vinul roșu are aciditate și atacă smalțul dinților, notează click.ro.
De asemenea, printre dușmanii dinților regăsim cafeaua și ceaiul. Ceaiul conține taninuri care pot păta dinții.
Zahărul afectează cavităţile dinţilor și, în final, duce la înmulțirea bacteriilor.
Specialiștii afirmă că și periatul excesiv poate dăuna danturii, afectând smalțul. Cel mai indicat este să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi sau după fiecare masă. Cu timpul, de la prea mult spălat, dinții vor deveni mai galbeni, deoarece dentina din spatele smalțului afectat va fi vizibilă.
Mulți oameni au obiceiul să înceapă ziua cu un suc de portocale sau orice alt fresh care dă energie. Cum fructele cu conținut ridicat de acid pot deteriora smalțul dinților, este indicat să eviți spălatul cel puțin 30 de minute după ce ai consumat citrice.