Cu toate că apare atât la femei, cât și la bărbați, aceasta se remarcă mai ales la tinere, un studiu arătând că aproximativ 60% dintre studente prezintă tendințe de „drunkorexie”. Asta și pentru că această adevărată industrie care s-a construit în jurul dietelor de slăbit a demonizat continuu consumul de alcool pentru conținutul său caloric ridicat.
Astfel, o bere poate avea 197 de calorii, cât o felie de pizza, iar un pahar de vin ar putea conține la fel de multe cât o înghețată, scrie The Independent. „Când eram la Universitate, săream peste mese pentru a nu fi balonată când ieșeam în oraș”, spune Lily, de 23 de ani, care acum este antrenor personal. „Într-adevăr, este o tulburare foarte frecventă, mulți dintre clienții mei mă întreabă dacă ar trebui să nu mai mănânce la cină pentru a putea bea ceva seara, atunci când au planuri de ieșit în oraș”, a declarat ea pentru Independent.
Totuși, nu doar tinerele se confruntă cu această problemă. Potrivit nutriționistului Harley Street, acest comportament apare sistemic în cultura contemporană, în grade variate. Uneori duce chiar la un regim alimentar de tip yo-yo.
Consumul de alcool pe stomacul gol este întotdeauna un comportament greșit, mai ales dacă devine un tipar, explică și doctorul Sarah Jarvis, consilier medical la Drinkaware.