Ce nu știai despre SUCUL DE LĂMÂIE
Lămâia nu este doar un fruct ce dă un gust aparte mâncării sau băuturilor în care este adăugată. Aceasta aduce o serie de beneficii organismului. Nutriționiștii spun că are un conținut ridicat de antioxidanți, acid citric, vitamina C, vitamina A, cupru, potasiu, magneziu și vitamina K, scrie site-ul popsugar.com.au.
Având în vedere multitudinea de nutrienți pe care îi concține o singură lămâie, mai jos puteți citi o serie de beneficii pe care acest fruct le are asupra organismului.
â— Scade riscul de apariție a calculilor renali. Lămâile conțin o mare cantitate de acid citric, substanță chimică care reduce excreția de calciu și ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Doi litri de limonadă zilnic, preparată cu suc proaspăt de lămâie – cât mai puțin zahăr posibil – sunt la fel de eficienți precum medicamentele tip citrat, spun medicii.
â— Ameliorează durerile în gât. Amestecând o lămâie tăiată cubulețe cu câteva linguri de miere obținem un remediu natural împotriva durerilor de gât.
â— Ajută la scăderea în greutate. Concluzia vine din partea studiilor recente, ale căror rezultate arată că acest fruct conține pectină, o fibră solubilă ce ajută la menținerea senzației de sațietate pe o perioadă lungă de timp.
â— Protejează împotriva cancerului de sân. Limonena este o altă substanță chimică localizată în coaja de lămâie și în membrane de culoare albă de sub ea. Experimentele au arătat că această substanță are o semnificativă acțiune antitumorală. Cercetătorii studiază în prezent limonena pentru potențialele ei utilizări în tratamentul cancerului, în special celui mamar.
â— Scade febra. Când răceala cauzează febra, o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte și miere, consumată la fiecare 2 ore, va ajuta cu siguranță la scăderea febrei.
â— Echilibrează pH-ul. Lămâia este considerat a fi singurul fruct cu pH alcalin care participă în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sangvin.