Ce nu ți-a spus nimeni despre dovleac

Publicat: 03 12. 2014, 12:13
Actualizat: 19 05. 2015, 21:27

Dovleacul este alimentul vedetă al sezonului. Bogat în vitamina A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fiert, mangan și fibre, dovleacul poate reprezenta un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.

Dr. Oz, celebrul medic din SUA, a vorbit în cadrul emisiunii sale despre beneficiile acestui aliment, dând și câteva exemple de rețete în care ar putea fi mâncat alimentul, notează Eva.ro.  

● Dovleacul conține multe fibre. Datorită acestor nutrienți, dovleacul ajută la controlarea poftelor culinare și la resimțirea unei senzații de sațietate pe o perioadă mai îndelungată. De exemplu, o conservă cu piure de dovleac fără zahăr conține o cantitate mai mare de fibre decât dovleacul crud, potrivit specialistului.

● Întărește sistemul iunitar. Datorită conținutului ridicat de vitamina A și C, dovleacul este recomandat pentru un sistem imunitar puternic. Cea mai bună metodă ca să-l consumi este feliat și pus la cuptor o jumătate de oră până se înmoaie. Pudrează-l cu puțină scorțișoară și consumă-l ca atare sau folosește piureul pentru smoothie, terci de ovăz și prăjituri.

● Semințele de dovleac îmbunătățesc starea de spirit și te ajută să dormi bine. Semințele de dovleac nu se aruncă niciodată spune dr. Oz, care recomandă ca după ce dovleacul este tăiat să se adune semințe, să se curețe și să se prăjească timp de câteva minute. Semințele de dovleac au multiple beneficii pentru sănătate, deoarece conțin acizi grași Omega-3 care protejează inima. De asemenea, aceste semințe de dovleac îmbunătățesc starea de spirit și te ajută să ai un somn odihnitor, susține specialistul.