Ce trebuie să știi dacă ți-a fost recomandată o operație pe inimă?

Ce trebuie să știi dacă ți-a fost recomandată o operație pe inimă?
Publicat: 16/01/2024, 17:12

Afecțiunile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate la nivel mondial. Unele dintre acestea pot fi gestionate eficient prin medicație și prin adoptarea unui stil de viață sănătos, dar altele necesită tratament chirurgical. Din fericire, evoluția tehnologiei și inovațiile în domeniul medical au crescut șansele de reușită pentru intervențiile chirurgicale, reducând totodată semnificativ riscul de complicații pe care îl implică orice operație pe inimă.

În prezent, peste 60% dintre operațiile cardiovasculare sunt realizate minim invaziv. Spre deosebire de intervențiile chirurgicale deschise, care implică riscuri mai mari și o perioadă lungă de recuperare, chirurgia cardiovasculară minim invazivă are avantajul inciziilor reduse. Astfel, recuperarea pacientului este mai rapidă, iar complicațiile postoperatorii (sângerările, infecțiile, durerile) sunt mai mici. În plus, durata de spitalizare este mai scurtă.

Toate aceste avantaje semnificative pentru pacient fac din chirurgia minim invazivă a inimii o alternativă de preferat intervențiilor cardiovasculare deschise, atunci când este posibil. În prezent, chirurgia cardiovasculară minim invazivă poate fi utilizată cu succes pentru tratamentul afecțiunilor valvulare, al malformațiilor cardiace și al anevrismelor de aortă.

Experiența echipei medicale este esențială în chirurgia cardiacă, de aceea pacienții trebuie să se adreseze unui centru medical specializat, cu rezultate dovedite. În unele cazuri, intervențiile chirurgicale sunt completate de proceduri de cardiologie intervențională, care necesită angiografe performante. Acestea permit realizarea de tratamente endovasculare, care implică introducerea unui cateter printr-o arteră și conducerea acestuia, cu ajutorul tehnicilor imagistice moderne, până la inimă. Astfel, echipa chirurgicală poate realiza tratamente complexe, precum angioplastia coronariană cu balon și stent, implantarea de dispozitive intracardiace, reparații sau înlocuiri de valve cardiace. Toate aceste proceduri sunt efectuate fără deschiderea sternului, printr-o simplă incizie la nivelul unei artere.

În alte situații, când tratamentele endovasculare nu sunt indicate, pacienții pot beneficia de operații minim invazive pe inimă. Și acestea sunt realizate fără deschiderea sternului, printr-o incizie mică în torace, în spațiul intercostal, sau prin chirurgie endoscopică. Impactul redus și riscurile diminuate ale chirurgiei cardiovasculare minim invazie oferă șansa unui tratament de succes chiar și pentru pacienții care au contraindicații pentru chirurgia deschisă, din cauza comorbidităților.

La Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă SANADOR, pacienții cu indicație pentru operație la inimă beneficiază de cele mai avansate proceduri de tratament, pentru numeroase afecțiuni cardiace.

Echipa medicală de elită de la Spitalul Clinic SANADOR realizează intervenții chirurgicale complexe, unele în premieră națională, cu echipamente de ultimă generație. Toate procedurile de chirurgie cardiovasculară sunt efectuate în primul bloc operator complet digitalizat din România, conectat la o secție de terapie intensivă cardiovasculară cu dotări de excepție. Rezultatele foarte bune obținute, inovațiile în domeniu și aparatura ultraperformantă au contribuit la obținerea acreditării internaționale din partea Corcym Academica.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Preşedintele Serbiei declară că victoria Kamalei Harris ar putea declanşa un al Treilea Război Mondial
A aflat că soția îl înșală, chiar în timpul filmărilor Asia Express: `Vreau să divorțez`
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Unde se termină viața și unde începe moartea. Ce a descoperit un medic care a...
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Se deschide cel mai mare șantier din România. Se caută 22 000 de muncitori care...
Buni de plată, fără armată și cu rusa limbă oficială de stat. Cum arată „planul...
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera...
O mai ții mine pe Catrinel Sandu? Cum arată acum fosta vedetă. A fost înșelată...
Care va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025
Lunetiști, drone și gard de sârmă ghimpată. Măsuri de înaltă securitate în Maricopa, comitatul care...
Programul complet al meciurilor din Liga Campionilor. Care sunt marile favorite la casele de pariuri
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
După câți KM se schimbă plăcuțele de frână. Care sunt primele semne de uzură și...
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
Doliu în România. S-a stins o mare voce a țării: Va rămâne în amintirea tuturor
Femeia care i-a pus capac lui Radu Banciu. E topit după o vedetă TV
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
De ce a amânat Virgil Ianțu să se căsătorească cu mama fiicei sale. După 22...
BANCUL ZILEI. – Bulă, de acum o să înveți 25 de ore pe zi!
O gaură neagră „înfometată” se hrănește de 40 de ori mai rapid decât limita teoretică