Renumitul dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea recomandă consumarea unui anumit tip de ceai. Acesta are beneficii asupra sănătății creierului. Află mai jos despre ce este vorba.
Profesorul Vlad Ciurea a vorbit, la podcastul „ALTCEVA, cu Adrian Artene” despre băuturile care fac bine creierului uman. Apa, ceaiul verde și cafeaua – băută în cantități moderate – sunt extrem de benefice, afirmă reputatul neurochirurg.
În schimb, cele mai nocive alimente pentru creier sunt prăjelile, susține sursa citată.
Invitat la podcastul lui Adrian Artene, renumitul medic a vorbit despre beneficiile ceaiului verde asupra creierului.
„S-a dovedit că ceaiul verde este minunat pentru creier. Se simte foarte bine. Cafeaua face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba de inimă. Voltaire bea 40 de cafele pe zi, Balzac avea carafa de cafea fierbinte peste noapte”, a adăugat sursa citată anterior.
Ce spune medicul Vlad Ciurea despre prăjeli
Profesorul Vlad Ciurea a vorbit, la podcastul „ALTCEVA, cu Adrian Artene”, și despre cele mai nocive alimente pentru creier. El spune că prăjelile sunt foarte dăunătoare.
„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Au anumite proteine care se degradează și ne fac rău. Dacă mai facem un pas și la „cărnăria” care vine în valuri și mâncărurile super-condimentate – toate acestea fac rău. În schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu îl luăm în considerare.
Trebuie să îi dăm apă. El înghite foarte multă apă. De aceea, eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. 78% din creier stă în apă, deci el plutește”, a afirmat reputatul medic Vlad Ciurea, în cadrul podcastului „ALTCEVA”.
Vă recomandăm să citiți și: