Ceaiul asiatic care te ferește de răceli

Publicat: 14 05. 2016, 16:04
Actualizat: 14 05. 2016, 16:23

Următoarea rețetă de ceai, formată din șase ingrediente accesibile, îți va întări imunitatea și te va proteja de neplăcerile provocate de răceală.

Acest ceai este folosit de popoarele asiatice de sute de ani și are rezultate foarte bune atât pentru a preveni răcelile, cât și pentru a le trata.

Ingrediente:

O lingură de afine (proaspete sau congelate)

3 felii subțiri de ghimbir

3-4 linguri de suc de lămâie proaspăt stors

2 linguri de miere

Jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată

Un vârf de linguriță de cuișoare măcinate

Puneți la fiert un litru de apă și adăugați feliile de ghimbir imediat ce apa dă în clocot. Opriți apoi focul și adăugați afinele. Așteptați cinci minute înainte de a adăuga și celelalte ingrediente – sucul de lămâie, mierea, scorțișoara și cuișoarele. După alte 5-10 minute puteți strecura ceaiul.

De ce este această rețetă atât de eficientă?

În primul rând, ghimbirul este considerat de sute de ani un adevărat medicament natural, iar proprietățile sale antiinflamatoare au fost deja dovedite. În plus, ghimbirul conține vitamine și minerale esențiale bunei funcționări a organismului, dar și mulți antioxidanți care întăresc imunitatea, ajută la eliminarea toxinelor și protejează organismul.

Mierea conține antioxidanți și este considerată a fi un produs natural antibacterian, iar lămâia conține multă vitamina C, despre care se știe că ajută mult organismul în perioadele virozelor.

La rândul lor, afinele sunt bogate în antioxidanți (procesul de congelare nu le distruge proprietățile), scorțișoara are atât proprietăți antibacteriene, cât și antiinflamatoare, iar cuișoarele conțin eugenol, un compus cu efect anestezic și antiseptic. De asemenea, cuișoarele sunt eficiente și în calmarea durerilor de cap sau de sinusuri, calmează și tusea și au efect energizant.

Acest ceai poate fi băut călduț, dimineața și seara. Dacă simptomele răcelii s-au instalat deja, puteți bea chiar și patru cești pe zi, scrie unica.ro.