Prima pagină » Sănătate » Ceaiuri care te ajută să scapi de TUSE. Scorțișoară și coajă de portocale, ghimbir și oregano: SĂNĂTATE în ceașcă

Ceaiuri care te ajută să scapi de TUSE. Scorțișoară și coajă de portocale, ghimbir și oregano: SĂNĂTATE în ceașcă

Ceai de ghimbir, de scorțișoară, de lămâie, sau de coji de ceapă. Aliații tăi în lupta împotriva tusei. Vezi cum se prepară cele patru ceaiuri miraculoase.

Ceai de ghimbir cu oregano sau cimbru

Ghimbirul are proprietăți expectorante, ajută la „ruperea” mucusului format în gât și te scapă de tusea enervantă. Amestecă 3-4 bucățele de ghimbir proaspăt (sau 2 lingurițe de pudră de ghimbir)  într-o cană mare de apă clocotită. Adaugă puțin oregano sau cimbru, ierburi care au efecte expectorante, și consumă aceste ceai de 2 ori pe zi.

 

Ceai de scorțișoară cu coajă de portocală

Scorțisoara, usturoiul și ardeiul iute sunt condimente care cresc temperatura corpului, ajutând astfel la intensificarea metabolismului și, implicit, la vindecarea răcelii care se manifestă prin tuse. Nu numai tusea este ameliorată cu ajutorul ceaiului de scorțișoară, ci și bronșita și eterocolita.

 

Pentru a prepara un delicios și sănătos ceai de scorțișoară, ai nevoie de:

2 lingurițe de ceai negru
– Puțină coajă de portocală
– Un baton de scorțișoară
– 600 ml apă fierbinte

Se lasă la infuzat batonul de scorțișoară vreme de 10 minute, apoi se adaugă coaja de portocală și ceaiul negru și se mai lasă la infuzat 3 minute. Se filtrează și se bea ca atare sau îndulcit cu puțină miere.

Ceai de lămâie cu miere

Orice fel de ceai în care adaugi o felie de lămâie și o linguriță de miere de albine este benefic pentru ameliorarea tusei.

 

 

Taie o lămâie în bucățele și adaugă-le în 300 ml de apă clocotită. Lasă să fiarbă 2-3 minute, apoi trage deoparte ibricul și lasă-l acoperit cu o farfuriuță. Când se răcește puțin ceaiul, îndulcește-l cu 1-2 lingurițe cu miere organică.

Gustul nu este nici pe departe de „medicament” și cu siguranță îți vei face un obicei din a-l consuma aproape zilnic sau cel puțin când ai simptome de răceală. Ceaiul se bea cald, dar nu fierbinte, astfel stimulându-se eliminarea mucusului care produce tusea. De asemenea, vitamina C din lămâie conferă organismului protecție împotriva factorilor ce cauzează inflamație.

 

Ceaiul de coji din ceapă 

Poate fi socotit un adevărat elixir minune. Faimoasa băutură, care se obține din două cepe ce se fierb cu tot cu coajă în 1, 5 litri de apă, alungă răceala și durerile de cap, previne infarctul, tromboza și accidentul vascular.

Mai multe informații despre metode de tratare a răcelii pe CSID.

 

Citește și