Ceapa va rămâne proaspătă timp de șase luni când este depozitată „corect”, chiar și departe de frigider.
Puteți preveni cu ușurință mucegăirea sau înmuierea ei și puteți extinde durata de valabilitate a acesteia.
Trebuie să știți cel mai bun loc pentru a o depozita în bucătărie.
Ceapa nu are ce căuta în frigider
S-ar putea să pară de bun simț să păstrați legumele într-un sertar din frigider. Dar frigiderul este unul dintre cele mai rele locuri pentru a le depozita.
Ceapa are un conținut ridicat de apă și mediul umed și rece din frigider. O va face mult mai moale și mai umedă, ceea ce va cauza mucegaiul.
Cel mai bun loc pentru a o păstra este să o depozitați într-un loc uscat unde circulă aer. Este cheia pentru a o menține proaspătă și pentru a minimiza cantitatea de umiditate.
Poate fi depozitată într-un loc uscat
Getty Stewart, un expert în gătit, a explicat: „Ceapa absoarbe umiditatea foarte ușor, ceea ce va duce la putrezire. Păstrați-o într-o pungă din plasă sau un coș deschis, la un loc uscat. Dacă aveți o umiditate ridicată, va fi dificil să păstrați ceapa pentru o perioadă lungă de timp”.
Mulți oameni își păstrează ceapa într-un dulap sau sertar în bucătăria lor. Trebuie să o țină departe de aragaz, cuptor sau orice electrocasnic. Ceapa trebuie să fie păstrată într-un loc răcoros.
De asemenea, este cel mai bine să o păstrați într-un loc întunecat. Expunerea la soare poate cauza încolțirea sa, ceea ce va schimba textura și îi va da un gust extrem de amar, scrie Express.
Citește și: De ce este CEAPA atât de scumpă în magazine? La ce trebuie să se aștepte românii