Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, gurmanzii (și nu numai) ar trebui să se abțină de la următoarele șapte alimente, care hrănesc celulele canceroase.
OMS a inițiat o campanie prin care să îi conștientizeze pe oameni în legătură cu alimentele nocive pentru organismul lor, care duc la dezvoltarea cancerului și celulelor canceroase în corp.
Majoritatea preparatelor sunt afumate artificial, cu compuși chimici (ex: N-nitroso).
În comparație cu produsele afumate în mod tradițional, cele obținute prin afumare artificială pot provoca apariția cancerului stomacal sau colorectal.
Unii ar putea crede că somonul este foarte sănătos și gustos, dar alimentația somonului de crescătorie este bazată pe diverse substanțe contaminate, antibiotice și alte ingrediente care deteriorează sănătatea omului. Spre deosebire de consumul de somon sălbatic, consumul somonului de crescătorie crește riscul apariției cancerului din cauza concentrației puternice de PCB din acesta, scrie secretele.com.
Ambalajul popcornului din comerț conține urme de acid perfluorooctanoic, despre care s-a dovedit că este cancerigen și poate afecta cu precădere ficatul.
Pericolul real pe care îl reprezintă alimentele modificate genetic constă în eliberarea proteinelor ne-naturale în timpul digestiei.
Acestea sunt preparate la temperaturi foarte ridicate ducând la producerea acrilamidei, de asemenea cancerigenă.
Celulele canceroase prosperă în mediul acid generat de dietele pe bază de carne roșie. O puteți înlocui cu carne de pui sau pește.
Multe sortimente de băuturi carbogazoase, mai ales cele fără zahăr, conțin aspartam, un îndulcitor artificial nociv.
Sursa foto: Facebook
Nutriționiștii ne avertizează mereu că, de obicei, alimentele gustoase sunt și cele mai nesănătoase. Acestea pot produce boli grave, inclusiv obezitate și cancer.
Tocmai de aceea, a fost lansat un top al celor mai nesănătoase alimente care ar trebui evitate, dar și care este alternativa la ele.