Cele mai bune sfaturi pentru protecția pielii în această vară
This browser does not support the video element.
Nu uitați de zonele greu accesibile ale corpului
„Din cauza unghiulației și a expunerii solare, urechile, nasul, scalpul, fața, brațele, umerii sunt foarte expuse la riscul apariției cancerului de piele”, a declarat Dr. Lin. De exemplu, mulți oameni dezvoltă acest risc pe partea stângă a corpului, mai ales din cauza expunerii la soare în timpul condusului.
Diferența dintre UVA și UVB
Dr. Lin recomandă creme cu factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30. „SPF indică nivelul protecție UVB. Protectorii UVA ajută la încetinirea îmbătrânirii, în timp ce UVB vă apără de arsurile solare”.
Cumpărătorul trebuie să caute acele creme cu protector UVA, precum avobenzon (3%) sau Mexoryl SX sau chiar protector fizic UVA, precum oxidul de zinc și dioxidul de titan. „Diferența dintre cremele pentru protecție solară chimice și fizice este că acele chimicale absorb razele UV și le neutralizează, în timp ce cremele fizice reflectă razele UV de pe piele”, a spus dr. Lin.
Echipamentul de protecție este necesar, atunci când conduceți, mergeți la golf sau aveți orice altă activitate în natură
„Cele mai frecvente locuri în care apare cancerul de piele sunt pe față, gât, urechi, mâini, în zonele neacoperite de haine”, a declarat Lin. La bărbați, cancerul se dezvoltă frecvent pe scalp. Este recomandată aplicarea unei creme solare și purtarea unei șepci, pălării pentru o protecție eficientă.
Crema de protecție solară se aplică „fără zgârcenie”
„Cei mai mulți adulți au nevoie de cel puțin 28 g de cremă pentru a-și acoperi tot corpul”, a declarat dermatologul.
Crema pentru protecție solară se aplică inclusiv când vremea este noroasă
„Razele nocive UV pot penetra norii chiar și într-o zi ploioasă”, a declarat Lin. „Asigurați-vă că folosiți crema în orice moment din vară, indiferent de prognoza meteorologică”.
Evitați următoarele ingrediente, pe cât posibil
„Au existat îngrijorări legate de siguranța oferită de unele ingrediente, precum oxybenzone (care afectează hormonii) și retinil palmitat (care afectează celulele pielii). Chiar dacă nu există dovezi sută la sută clare în acest sens, medicii recomandă evitarea ingredientelor menționate.