Prima pagină » Sănătate » Cercetătoarea care a contribuit la dezvoltarea Polidinului: Ar putea fi un bun adjuvant în tratamentul COVID

Cercetătoarea care a contribuit la dezvoltarea Polidinului: Ar putea fi un bun adjuvant în tratamentul COVID

Cercetătoarea care a contribuit la dezvoltarea Polidinului: Ar putea fi un bun adjuvant în tratamentul COVID

Institutul „Cantacuzino” intenționează să reia producția modulatorului românesc de imunitatea Polidin, mai ales în contextul în care România se confruntă cu pandemia de coronavirus. Medicul Sylvia Hoişie, supranumită și „mama Polidin”, care a făcut partea din echipa de cercetători care a dezvoltat produsul în anii ’60, consideră că imunomodulatorul poate contribui la lupta împotriva SARS-CoV-2.

Medicul Sylvia Hoişie este de părere că produsul poate reprezenta un factor important în lupta împotriva pandemiei de coronavirus – „ar putea fi un bun adjuvant în tratamentul COVID”, potrivit declarațiilor sale pentru Digi24.

„După părerea mea, fiind un imunomodulator, Polidin ar putea fi un bun adjuvant în tratamentul COVID. Atât formula veche, cât și cea nouă, care e tot un preparat al nostru. Din Iași a pornit acest preparat”, a subliniat aceasta.

În urmă cu câteva zile, directorul Institutului „Cantacuzino”, colonelul doctor Florin Oancea, a dezvăluit că instituția pe care o conduce ar urma să vină pe piața din România cu un produs tip Polidin și un vaccin gripal începând de anul viitor, dacă se dovedesc a fi sigure și eficiente. În prezent, cele două produse se află în faza de dezvoltare.

Ce este și cum se numește „noul Polidin”

Medicul Sylvia Hoișie a explicat pentru sursa citată că „noul Polidin” este de fapt un preparat oral, în fapt, un supliment alimentar, care se numește Orostim. Produsul a fost declarat supliment alimentar pentru a putea fi mai repede scos pe piață, întrucât procedurile de control durează mai puțin față de cele asupra unui medicament, care pot dura și doi-trei ani, a mai explicat specialistul.

„Orostimul este tot un polimicrobian, foarte bun, de patru ori mai concentrat decât Polidinul, care se administrează pe cale orală. Are foarte multe calități. Mai există astfel de preparate pe piață, chiar anul trecut am avut un preparat venit din Italia, foarte asemănător cu ceea ce am dat noi prin anii ’80 și care până în 2011 se găsea pe piață (n.r. Polidinul)”, a explicat aceasta.

Cum se admnistrează produsul dezvoltat de Institutul „Cantacuzino”

Medicul a specificat faptul că suplimentul trebuie administrat 10 zile pe lună, tgimp de trei luni consecutive, având scopul de a preveni „toate răcelile, toate virozele care sunt în timpul toamnei și iarna. Mai ales, fiind oral, este foarte bun și pentru copii. Preparatul există și în doze mai mici, pentru copii, de 4 mg, și o doză pentru adulți, de 8 mg. Zece zile la rând, timp de trei luni de zile, se ia o singură capsulă”.

Totodată, medicul Sylvia Hoișie a subliniat faptul că, pentru a fi eficient, suplimentul alimentar trebuie administrat într-o capsulă suficient de rezistentă astfel încât acidul din stomac să nu o dizolve, iar procesul să se desfășoare în intestin.

Când ar urma să apară pe piață

Medicul a specificat că noul produs ar putea fi pus în producție foarte repede și ar putea apărea pe piață în trei-patru luni.

Citește și