Prima pagină » Sănătate » Cercetătorii americani au reușit să dezvolte spermatozoizi din țesut de piele

Cercetătorii americani au reușit să dezvolte spermatozoizi din țesut de piele

Cercetătorii americani au reușit să dezvolte spermatozoizi din țesut de piele
Oamenii de știință americani, de la Școala de Medicină din cadrul Universității din Pittsburgh, au reușit să dezvolte spermatozoizi din țesut de piele provenit de la bărbați

Oamenii de știință americani, de la Școala de Medicină din cadrul Universității din Pittsburgh, au reușit să dezvolte spermatozoizi din țesut de piele provenit de la bărbați. Echipa de cercetători, coordonată de dr. Charles Easley, este de părere că descoperirea făcută ar putea reprezenta un tratament eficient pentru bărbații care suferă de infertilitate și care vor să devină părinți, notează Daily Mail. Datele studiului arată că spermatozoizii „crescuți” pe țesut de piele pot ajuta bărbații infertili să aibă propriii lor copii.

Mai mult, specialiștii speră că descoperirea făcută în laborator ar putea ajuta chiar la dezvoltarea unui tratament medicamentos care ar putea ajuta la vindecarea infertilității masculine, dar și la crearea unor anticoncepționale destinate bărbaților, mai scrie cotidianul britanic.

Descoperirea cercetătorilor americani a atras și critici din partea experților din domeniul fetilizării, care spun că dezvoltarea spermatozoizilor din țesut de piele reprezintă o problemă de etică medicale. Criticii avertizează că această descoperire reprezintă un pas înainte pentru „nașterea” copiilor creați în mediul artificial.

Statisticile de la nivel mondial arată că un cuplu din șapte întâmpină dificultăți în conceperea unui copil, iar infertilitatea masculină este responsabilă de aproape jumătate dintre cazuri. Infertilitatea masculină este o problemă ce poate avea multiple cauze: varicocelul, obstrucția căilor de eliminare a spermei, cauze hormonale, infecții sau cauze genetice.

Potrivit medicilor, în general, lichidul seminal trebuie să conțină cel puțin 20 milioane de spermatozoizi per ejaculare și cel puțin 50% din acesția trebuie să aibă motilitate normală, pentru ca sarcina să aibă șanse să apară.

Stresul emoțional prelungit, fumatul și consumul de alcool sau droguri sunt și ei factori care predispun la apariția infertilității masculine. De asemenea, medicii spun că bărbații care prezintă o deficiență de zinc, seleniu, acid folic sau vitamina C sunt și ei expuși acestui risc.

Deficitul de testosteron, malformații congenitale – precum insuficiența coborare a testiculelor din cavitatea abdominala în scrot, diabetul, obezitatea și expunerea frecventă a testiculelor la temperaturi crescute în timpul băilor fierbinți sau a ședințelor de saună sunt și ele incluse pe lista cauzelor care determină apariția infertilității.

Citește și