Prima pagină » Sănătate » Cercetătorii au găsit o metodă simplă de a face ciocolata mai sănătoasă

Cercetătorii au găsit o metodă simplă de a face ciocolata mai sănătoasă

Cercetătorii au găsit o metodă simplă de a face ciocolata mai sănătoasă
Ciocolata este recunoscută pentru faptul că scade nivelul de colesterol din sânge, că previne apariția bolilor de inimă și că ține la distanță depresia, dar un grup cercetătorii de la două universități diferite susțin că o pot face mai sănătoasă decât este în prezent. Cum? Citiți în rândurile de mai jos.

Cercetătorii de la Universitatea din Ghana împreună cu oamenii de știință de la Universitatea Ghent din Belgia susțin că au descoperit o modalitate prin care pot face ciocolata mai sănătoasă decât este, scrie site-ul ScienceAlert.com.

Secretul constă în modificarea procesului de obținere a ciocolatei din boabele de cacao. Astfel, pentru a amplifica și mai mult efectele ciocolatei, Emmanuel Ohene Afoakwa, de la Universitatea din Ghana, și echipa sa, au adăugat o etapă la procesul care este folosit pentru a transforma boabele de cacao în ciocolata pe care o găsești în magazin. În procesul convențional de creare a ciocolatei, boabe de cacao sunt prăjite pentru a forma un produs gustos de ciocolată. În perioada de prăjire, boabele pierd o parte din antioxidanți (polifenoli).

Cercetătorii au depozitat păstăile de cacao înainte de procesul de fermentare și prăjire, în speranța de a reține o parte din substantele nutritive pierdute. Apoi, au adăugat o a doua modificare: au prăjit boabele de cacao la o temperatură mai scăzută decât în mod normal. Boalele au fost prăjite la 116 grade Celsius timp de 45 de minute, în loc de 120-120 de grade Celsius timp de 10-20 de minute.

Astfel, experții au descoperit că aceste boabe conțin mai mulți polifenoli și au o activitatea antioxidantă mai mare. „Acest lucru ajută procesele de fermentație și îmbunătățește capacitatea antioxidantă din boabe, precum și aroma”, precizează cercetătorii.

Citește și