Cercetătorii au găsit o metodă simplă de a face ciocolata mai sănătoasă
Cercetătorii de la Universitatea din Ghana împreună cu oamenii de știință de la Universitatea Ghent din Belgia susțin că au descoperit o modalitate prin care pot face ciocolata mai sănătoasă decât este, scrie site-ul ScienceAlert.com.
Secretul constă în modificarea procesului de obținere a ciocolatei din boabele de cacao. Astfel, pentru a amplifica și mai mult efectele ciocolatei, Emmanuel Ohene Afoakwa, de la Universitatea din Ghana, și echipa sa, au adăugat o etapă la procesul care este folosit pentru a transforma boabele de cacao în ciocolata pe care o găsești în magazin. În procesul convențional de creare a ciocolatei, boabe de cacao sunt prăjite pentru a forma un produs gustos de ciocolată. În perioada de prăjire, boabele pierd o parte din antioxidanți (polifenoli).
Cercetătorii au depozitat păstăile de cacao înainte de procesul de fermentare și prăjire, în speranța de a reține o parte din substantele nutritive pierdute. Apoi, au adăugat o a doua modificare: au prăjit boabele de cacao la o temperatură mai scăzută decât în mod normal. Boalele au fost prăjite la 116 grade Celsius timp de 45 de minute, în loc de 120-120 de grade Celsius timp de 10-20 de minute.
Astfel, experții au descoperit că aceste boabe conțin mai mulți polifenoli și au o activitatea antioxidantă mai mare. „Acest lucru ajută procesele de fermentație și îmbunătățește capacitatea antioxidantă din boabe, precum și aroma”, precizează cercetătorii.