Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham susțin că au dezvoltat un spray nazal care previne infectarea cu coronavirus, dar și răspândirea virusului, informează Aleph News, care citează Sky News.
Potrivit acestora, spray-ul „blochează” particulele de virus în interiorul nasului, de unde poate fi eliminat fie prin suflarea nasului, fie prin înghițire.
Deoarece virusul este încapsulat în spray, acesta este împiedicat să fie preluat de către organism, așa că dacă particulele de virus sunt transmise unei alte persoane prin strănut sau tuse, persoana respectivă este mai puțin probabil să fie infectată cu particule active de virus, spun cercetătorii.
Deși nasul filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecțiilor, iar majoritatea virușilor se transmit prin aer. Spray-ul pe care l-am creat oferă această protecție și poate, de asemenea, împiedica transmiterea virusului de la persoană la persoană”, a declarat profesorul Liam Grover, unul dintre principalii autori ai studiului.
Este posibil ca noile cazuri de coronavirus să fi scăzut în întreaga regiune, dar rata mortalității rămâne îngrijorător de mare.
Europa este din nou epicentrul pandemiei Covid-19, o persoană murind de boală la fiecare 17 secunde, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a transmis joi mesajul.
Europa reprezintă 28% din cazurile globale și 26% din decese în regiune”, a spus el într-un briefing.
Un antidepresiv popular a fost descoperit pentru a încetini creșterea celulelor canceroase, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Leuven.
Cercetarea, efectuată până acum numai pe animale de laborator, a constatat că medicamentul sertralină, comercializat în mod obișnuit sub denumirea comercială Zoloft, a avut un efect asupra unui mecanism utilizat de celulele canceroase pentru a se reproduce.
Celulele canceroase se remarcă prin creșterea lor agresivă, care este promovată printr-o varietate de metode în funcție de tipul de cancer. În unele forme de cancer de sân, leucemie, cancer de piele, tumori cerebrale și cancer pulmonar, celulele produc doi aminoacizi, serina și glicina, care au un astfel de efect asupra celulelor, devenind practic dependente.