Prima pagină » Sănătate » Cinci mituri despre carne demontate de cercetători

Cinci mituri despre carne demontate de cercetători

Un grup de cercetători au identificat o serie de mituri legate despre carne, iar în clipul de mai jos veți putea vedea cum au demontat rând pe rând aceste concepții greșite.

Mitul numărul 1: Carnea duce la apariția cancerului. Totul depinde de felul în care este preparată carnea. Carnea intens procesată s-ar putea să conțină substanțe cancerigene, dar acest lucru poate fi evitat, dacă alegem să preparăm carnea în așa fel încât să evităm prăjirea în ulei. Carnea roșie este adesea asociată cu o predispoziție la cancer, dar există foarte puține dovezi în acest sens, potrivit Business Insider.

Mitul numărul 2: Carnea putrezește în colon. Unii oameni cred că preparatele din carne nu sunt digerate corespunzător. În realitate, însă, nu există nicio dovadă științifică pentru a susține această teorie.

Mitul numărul 3: Carnea duce la apariția bolilor de inimă. Carnea este adesea asociată cu boli cardiovasculare sau cu diabetul de tip 2, dar oamenirea consumă carne cu milioane de ani înainte ca aceste boli să apară. O serie de studii au arătat că nu există o legătură puternică între carnea neprocesată și bolile de inimă. Important este ca acest aliment să fie consumat în cantități moderate și să evităm pe cât posibil carnea procesată.

Mitul numărul 4: Carnea îngrașă. Carnea are un conținut ridicat de grăsimi și de calorii, iar acesta este motivul pentru care cei mai mulți spun că acest aliment duce la luarea în greutate. Dar să nu uităm faptul că este o sursă importantă de proteine, nutrienți ce stimulează scăderea în greutate. Proteinele au rolul de a stimula metabolismul. Numeroase studii au arătat că dacă mâncăm carne avem tendința de a mânca mai puțin pe parcursul zilei.

Mitul numărul 5: Carnea îți afectează sănătatea. Sunt mulți oameni care cred că acest aliment îți afectează masa osoasă și buna funcționare a rinichilor. Greșit, afirmă cercetătorii, care spun că pe termen lung carnea are exact efectul opus. Persoanele care obișnuiesc să mănânce carne prezintă un risc scăzut de a dezvolta osteoporoză și de a suferi de fracturi. În plus, nu există dovezi care să arată că o dietă bogată în proteine ar afecta rinichii. Acest efect apare doar în rândul persoanelor diagnosticate cu boli renale.

Citește și