Ciocolata, un aliment minune. 7 motive științifice pentru a o consuma

Publicat: 15 10. 2017, 08:20

Ciocolata de calitate nu este doar un răsfăț, ci și un aliment cu beneficii pentru sănătate. Zeci de studii au argumentat necesitatea consumului, iar motivele sunt cât se poate de serioase. Iată 7 motive științifice pentru care trebuie să mănânci ciocolată.

Întărește oasele

Iubitorii ciocolatei albe au toate motivele să se bucure: 50 de grame conțin 15% din doza zilnică recomandată de calciu pentru un adult. Evident, înainte de a mânca o ciocolată întreagă ca să vă asigurați că sunteți cu calciul la cote maxime, citiți și eticheta produsului. Nu trebuie să conțină grăsimi vegetale hidrogenate, aditivi alimentari și cantități foarte mari de zahăr. Untul de cacao ar trebui să fie ingredientul principal.

Scade tensiunea arterială

Un studiu realizat de Universitatea din Cologne, Germania, a scos la iveală faptul că flavonoizii din ciocolată ajută la scăderea tensiunii arteriale pe termen scurt. Flavonoizii din boabele de cacao ajută la producerea de monoxid de azot care stimulează vasele de sânge să se dilateze. Mai mult, consumatorii de ciocolată au un risc cu 12% mai scăzut decât cei care nu mănâncă acest dulce să facă boli de inimă și cu 23% mai mic să facă infarct.

CITEȘTE CONTINUAREA PE GUSTARTE!