Prima pagină » Sănătate » Consumul de carne conduce la apariția unei boli care poate fi fatală. Este una dintre principalele cauze de deces în România

Consumul de carne conduce la apariția unei boli care poate fi fatală. Este una dintre principalele cauze de deces în România

Consumul de carne conduce la apariția unei boli care poate fi fatală. Este una dintre principalele cauze de deces în România
Detalii în articol

În timpul studiului, aproximativ 37.000 de persoane au dezvoltat hipertensiune arterială. Atunci când cercetătorii au analizat participanții care au raportat că servesc carne de cel puțin două ori pe săptămână, au descoperit următoarele lucruri: oamenii care au raportat consumul de carne de vită la grătar sau prăjită, carne de pui sau de pește de mai mult de 15 ori pe lună au avut cu până la 17% mai multe șanse de a dezvolta hipertensiune arterială în timpul perioadei de studiu, comparativ cu persoanele care au mâncat aceste alimente mai puțin de patru ori pe lună. Cei care au spus că au avut tendința de a consuma carnea bine făcută au avut cu 15% mai multe șanse de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei care au afirmat că preferă carnea făcută ușor în sânge.

Cu toate acestea… de ce carnea la grătar ridică riscul de tensiune arterială crescută?

În studiile pe animale, cercetătorii au descoperit că substanțele chimice produse atunci când carnea este gătită la temperaturi ridicate conduce la inflamație, stres oxidativ (un proces care poate deteriora celulele) și rezistență la insulină, ceea ce înseamnă că organismul nu răspunde corect insulinei. Chimicalele produse de prepararea la grătar și alte metode de gătit la temperaturi ridicate au fost de asemenea legate de cancer, atestă studiile. Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat faptul că noul studiu a constatat doar o simplă asociere, și nu poate dovedi cum produce de fapt consumul de carne la grătar  hipertensiune arterială. Sunt necesare studii viitoare pentru a examina în continuare legătura și pentru a examina alte metode de gătit, cum ar fi coacerea și prăjirea.

Citește în continuare pe CSID modalități și practici de zi cu zi pentru a ne îngriji inima

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Vin ninsorile: meteorologii anunță unde va fi zăpadă de Crăciun. Jumătate de țară sub cod galben
Digi24
Bloggerii ruși îi fac imagine lui Putin cu poze din România. Fotografii de la SRI Antitero ilustrează „trupele rusești, bine echipate”
Cancan.ro
Mălina Guler S-A SINUCIS?! Mesajul prin care și-a anunțat dispariția a fost făcut public abia acum
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Decizie disperată: Antena 1 își vrea banii înapoi, după ce a plătit o avere pentru difuzarea Cupei Mondiale. Alt post TV ar urma să transmită o parte din meciuri
Mediafax
Crăciun sub imperiul zăpezii și al frigului în București
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
„Teamă în rândul duşmanilor”. Liderul de la Casa Albă dezvăluie un plan pentru nave de război „clasa Trump”, mai mari și mai puternice
Cancan.ro
Oana Mizil a fugit din țară cu fetița! Unde se ascunde acum fosta iubită a lui Marian Vanghelie
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Fenomenul „range anxiety” ar putea determina VW să doteze mașinile electrice cu motoare pe benzină
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
De ce unii oamenii își lasă pilotele afară, în frig, iarna și ce spune știința despre asta?