În timpul studiului, aproximativ 37.000 de persoane au dezvoltat hipertensiune arterială. Atunci când cercetătorii au analizat participanții care au raportat că servesc carne de cel puțin două ori pe săptămână, au descoperit următoarele lucruri: oamenii care au raportat consumul de carne de vită la grătar sau prăjită, carne de pui sau de pește de mai mult de 15 ori pe lună au avut cu până la 17% mai multe șanse de a dezvolta hipertensiune arterială în timpul perioadei de studiu, comparativ cu persoanele care au mâncat aceste alimente mai puțin de patru ori pe lună. Cei care au spus că au avut tendința de a consuma carnea bine făcută au avut cu 15% mai multe șanse de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei care au afirmat că preferă carnea făcută ușor în sânge.
Cu toate acestea… de ce carnea la grătar ridică riscul de tensiune arterială crescută?
În studiile pe animale, cercetătorii au descoperit că substanțele chimice produse atunci când carnea este gătită la temperaturi ridicate conduce la inflamație, stres oxidativ (un proces care poate deteriora celulele) și rezistență la insulină, ceea ce înseamnă că organismul nu răspunde corect insulinei. Chimicalele produse de prepararea la grătar și alte metode de gătit la temperaturi ridicate au fost de asemenea legate de cancer, atestă studiile. Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat faptul că noul studiu a constatat doar o simplă asociere, și nu poate dovedi cum produce de fapt consumul de carne la grătar hipertensiune arterială. Sunt necesare studii viitoare pentru a examina în continuare legătura și pentru a examina alte metode de gătit, cum ar fi coacerea și prăjirea.
Citește în continuare pe CSIDmodalități și practici de zi cu zi pentru a ne îngriji inima