Prima pagină » Sănătate » Contraceptive pentru bărbați. Povestea unui cuplu care participă la studiu: „Ceea ce le cerem bărbaților acum este mult mai puțin față de ce le-am cerut femeilor atâtea decenii”

Contraceptive pentru bărbați. Povestea unui cuplu care participă la studiu: „Ceea ce le cerem bărbaților acum este mult mai puțin față de ce le-am cerut femeilor atâtea decenii”

Contraceptive pentru bărbați. Povestea unui cuplu care participă la studiu: „Ceea ce le cerem bărbaților acum este mult mai puțin față de ce le-am cerut femeilor atâtea decenii
Un cuplu britanic se află printre primii oameni din lume care folosesc un gel contraceptiv destinat bărbaților.

James Owers, în vârstă de 29 de ani, și Diana Bardsley, din Edinburgh, fac parte dintr-un studiu clinic despre o metodă contraceptivă destinată bărbaților.

Gelul reprezintă un mix de progesteron – regăsit și în pastilele contraceptive pentru femei – și testosteron.

NES/T, denumirea gelului, vine într-un ambalaj asemănător pastei de dinți și are consistența asemănătoare cu cea a dezinfectantului pentru mâini.

Acesta trebuie aplicat pe zona umerilor în fiecare zi, aspect care durează mai puțin de 30 de secunde potrivit lui James.

Bărbatul a declarat pentru The Sun Online: „Doar aplici pe umeri și îl lași să se absoarbă, apoi mă îmbrac și îmi văd de treabă. Efortul este foarte redus. Durează mai puțin decât spălatul pe dinți”.

Pentru cele 450 de cupluri care participă la studiu, această metodă contraceptivă va fi singura folosită pe o perioadă de 12 luni.

James a declarat că pentru el a durat aproximativ 2 luni până când a devenit infertil datorită gelului, în timp ce partenera lui a folosit metode contraceptive în ultimii 11 ani iar de curând a renunțat la ele. 

De asemenea, bărbatul a menționat că până în prezent nu a resimțit efecte adverse provovate de utilizarea gelului, însă se pare că apetitul sexual i-a crescut.

James a povestit și faptul că singurul inconvenient în folosirea gelului este că zona unde se aplică gelul trebuie ferită de contactul cu pielea partenerei.

„Efectele adverse sunt asemănătoare, dacă nu chiar mai puține, față de cele pe care femeile au trebuit să le îndure în ultimii 60 de ani”, a declarat James. „Ceea ce le cerem bărbaților acum este mult mai puțin față de ce le-am cerut femeilor atâtea decenii”, a adăugat acesta.

Profesorul Richard Anderson, care conduce studiul, a declarat pentru BBC Radio 2 că: „Am făcut tot felul de studii pe perioade îndelungate și tuturor bărbaților numărul de  spermatozoizi le-a revenit la normal”.  

Foto: James Owers / Facebook 

 

Autor

Citește și