Nu costă mult, de fapt, undeva la 12 lei, dar este „medicamentul-minune” care te ajută să scapi de colesterolul rău. Poate fi procurat cu ușurință, fiind la vedere în aproape orice magazin.
Și, cel mai important, acest aliment extrem de ieftin este încorporabil în foarte multe rețete.
Conține fibre și substanțe nutritive, iar specialiștii în alimentație sănătoasă spun că favorizează și tranzitul intestinal, ajutând metabolismul.
Pentru mulți oameni, colesterolul rău este o bătaie de cap, o problemă de care nu scapă cu una, cu două. Iar dacă nu se rezolvă, atunci lucrurile se complică, în sensul că pot apărea afecțiuni grave. Vorbim despre posibil atac de cord, boli de inimă, dar și accidente vasculare, după cum arată hopkinsemedicine.ro.
Într-adevăr, doctorii recomandă medicamente pentru reducerea colesterolului, dar ajută foarte mult și schimbarea stilului de viață, precum și adoptarea unei diete cât mai sănătoase.
Acest aliment costă doar 12 lei/kg și conține foarte puține grăsimi. În plus, este foarte bogat în fibre.
Nutriționiștii spun că fasolea are fibre solubile care se leagă de colesterol în corp și îl împiedică să fie absorbit în sânge. Cele mai multe fibre le găsim în fasolea roșie și cea neagră, dar și în fasolea pinto și fasolea tărcată.
Datele arată că o cană din aceste tipuri de fasole conține undeva la 220 de calorii și 13 grame de fibre.
Astfel, cu o singură cană de fasole consumată se atinge aportul recomandat de 14 grame de fibre la 1000 de calorii.
Pe lângă fibre, în fasole mai găsim și 600 de miligrame de potasiu și foarte puțin sodiu, lucru benefic pentru scăderea tensiunii arteriale. Vitamina B, fier, magneziu și zinc, iată și restul elementelor care compun bobul de fasole.
„Fasolea este versatilă și poate fi adăugată cu uşurinţă în supe, salate, boluri de cereale şi taco-uri. De asemenea, puteți savura humus cu legume și biscuiți ca gustare. Sau să-l întindeţi pe un sandwich. Pentru o gustare dulce, încercaţi brownie-uri din fasole neagră sau aluat de biscuiți cu ciocolată comestibil făcut din năut”, ne sfătuiește medicul Kara Lydon.
CITEȘTE ȘI: