Pentru mulți dintre noi, o cană cu cafea consumată dimineața este o rutină de nelipsit. Unii beau cafea doar pentru cofeină, în timp ce alții se bucură cu adevărat de gustul boabelor preparate.
Totuși, modul în care alegem să preparăm cafeaua îi poate da un gust complet diferit. De la mașină de cafea Nespresso la cafeaua preparată prin metoda „pour-over” din boabele din Kenya și Colombia, și modul în care sunt prăjite – sunt anumiți factori care pot schimba gustul cafelei noastre de dimineață.
În timp ce unii preferă o doză puternică de espresso pentru a-și începe ziua, alții optează pentru o cantitate mai mică de cofeină și cu mai mult lapte, adică un „cappuccino”. Când vine vorba de cum îți bei cafeaua, nu există un mod corect sau greșit de a o face, dar mulți vor fi de acord că nu există nimic mai rău decât o cafea prost preparată, cu un gust prea amar.
Din fericire, există un ingredient esențial de bucătărie ce ar putea salva o cafea amară de la turnarea în chiuvetă. Sunt greșeli banale pe care le facem cu toții, mai ales dimineața, când suntem pe fugă către serviciu. Dar perfecționarea tehnicii de preparare a unei cafele perfecte poate lua ceva timp.
Există doar un singur ingredient. Este vorba de sare. Adăugarea de sare este o soluție simplă. Trebuie să adaugi un vârf mic de sare în cana ta cu cafea pentru a elimina orice gust amar.
Poți să prepari o cană întreagă cu cafea cu un gust mai puțin amar, adăugând o optime dintr-o linguriță de sare, potrivit Express.
Astfel, zicala „ziua bună se cunoaște de dimineață” se poate adeveri dacă bei o cafea delicioasă.