Cum a ajuns o femeie de la 176 la 85 KILOGRAME și care a fost motivul care a determinat-o
În clasa a treia, Leah Mancuso a fost numită pentru prima dată „grăsuță”. Acum, la 35 de ani, ea a povestit pentru Business Insider că a fost supraponderală toată viața. Dar acum doi ani, a decis să înceapă un proces de slăbire care i-a permis să piardă 90 de kilograme.
Motivul? O excursie cu familia la Disneyland în martie 2022, care s-a dovedit a fi departe de a fi magică. La 176 de kilograme, Mancuso întâmpina dificultăți în a se deplasa. A avut o migrenă și a petrecut cea mai mare parte a zilei stând pe margine.
A știut că trebuie să facă o schimbare. Mancuso a început cu mici ajustări în dietă și stil de viață, fiind consecventă. Și astfel, kilogramele au început să scadă.
Femeia a ajuns la 85 kilograme
Astăzi, cântărind 85 de kilograme, Leah Mancuso, se simte ca o persoană nouă.
„Acum am libertatea de a alege ce vreau să fac, în loc ca mărimea corpului meu sau rezistența limitată să aleagă pentru mine. Și asta este neprețuit”, a declarat ea pentru Business Insider.
Într-o perioadă în care mulți oameni apelează la medicamente pentru slăbit, precum Zepbound și Wegovy, Mancuso și-a împărtășit povestea online pentru a ajuta pe alții să dezvolte un stil de viață mai sănătos fără medicamente. Permisul de conducere, obținut în adolescență, a jucat un rol important în creșterea în greutate a lui Mancuso, oferindu-i libertatea de a consuma fast food ori de câte ori dorea.
După ce a absolvit liceul cântărind aproximativ 136 de kilograme, a mai acumulat încă 45 în următorii 14 ani. Deși a încercat planuri de slăbit de la WeightWatchers și Jenny Craig, întotdeauna punea la loc greutatea pierdută.
Care era meniul zilnic?
În martie 2022, o zi obișnuită pentru Mancuso începea cu o cafea caramel macchiato venti de la Starbucks, o brioșă de afine și un pateu cu brânză pentru micul dejun.
Pentru prânz și cină, savura un burger In-N-Out, fie o porție de Taco Bell sau Chipotle, sau mânca o pizza.
Supraponderalitatea era zona ei de confort. Dar implica probleme, precum evitarea roller-coasterelor sau rezervarea a două locuri în avion.
„Eram confortabilă în disconfortul meu, pentru că era familiar”, a spus Mancuso. Privind înapoi, realizează că se simțea „apăsată” de dimensiunile ei. În loc să își schimbe complet dieta, Mancuso a început cu pași mici, mâncând un aliment nutritiv în fiecare zi – ouă. A început și să facă mișcare zilnic.
Când a început dieta?
„Am început să merg în curtea din spate pentru că îmi era prea jenă să merg în public”.
De la 10 minute de mers a crescut la 20, apoi 30, și un obiectiv zilnic de 8.000 de pași. Pe măsură ce devenea mai în formă, a început să practice activități care îi plăceau, cum ar fi înotul și pickleball-ul. După șase săptămâni, a început să numere caloriile, ceea ce a ajutat-o să înțeleagă impactul alimentelor asupra corpului și stării de spirit. Scopul ei nu era să mănânce cât mai puțin posibil, ci suficient încât să nu se simtă înfometată. Se cântărea la fiecare patru – șase săptămâni pentru a evita descurajarea. În decembrie 2023, Mancuso s-a întors la Disneyland, cu aproape 90 de kilograme mai ușoară.
„A fost uimitor”, a spus ea. „M-am simțit liberă, capabilă să aleg ce vreau să fac fără ca corpul meu să îmi dicteze alegerile”.
Citește și: Dieta de vară | Cum să slăbești 10 kilograme în 14 zile, pas cu pas