Unele studii susțin că produsele fitosanitare nu ar trebui să provoace îngrijorări, scrie paradisverde.ro. În general, se consideră că reziduurile de pesticide care rămân în sau pe produsele care ajung în magazine sunt mult sub nivelul legal și departe de a putea cauza probleme de sănătate.
Organismul adună însă în timp o cantitate semnificativă de acumulări de pesticide. E vorba despre efectul picăturii care, în cele din urmă va umple vasul, dacă ceea ce se adună în vas nu se evaporă cumva.
Persoanele care nu consumă alimente doar din supermarket, ci și din grădina proprie, oferă organismului timp să elimine reziduurile de pesticide. Orășenii sunt sfătuiți să consume fructe și legume variate, pentru a evita expunerea îndelungată la un singur pesticid.
Toate fructele și legumele trebuie spălate sub robinet, chiar și cele bio ori cele care urmează să fie curățate de coajă. După spălare, produsele trebuie uscate cu un prosop de bucătărie curat ori șervețele de hârtie.
De asemenea, consumatorii nu trebuie să mănânce pielea și grăsimea din carne, în special cea de pui și de pește, pentru că în aceste zone se strâng cele mai multe pesticide.