Prima pagină » Sănătate » Cum îl ajuți pe COPILUL TĂU să treacă mai ușor peste VIROZELE RESPIRATORII și RĂCELILE de sezon

Cum îl ajuți pe COPILUL TĂU să treacă mai ușor peste VIROZELE RESPIRATORII și RĂCELILE de sezon

Cum îl ajuți pe COPILUL TĂU să treacă mai ușor peste VIROZELE RESPIRATORII și RĂCELILE de sezon
Sezonul RECE debutează an de an însoțit de RĂCELI și VIROZE. Vezi câteva RECOMANDĂRI pentru a-i ajuta pe copii să treacă mai ușor peste aceste afecțiuni

Strănut, nas înfundat, secreții nazale, gât iritat, febră mică, dureri de cap – sunt simptomele răcelii, o infecție virală ușoară și autolimitată a tractului superior (nas, gât), întâlnită cel mai frecvent toamna și iarna în țara noastră.

Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a-i ajuta pe copii să treacă mai ușor peste ele:

Respectă sfaturile medicului

În general, răcelile și virozele respiratorii se vindecă după 7 – 10 zile. Medicul pediatru și medicul de familie sunt cei care stabilesc dacă este nevoie de tratament medicamentos sau nu (corpul trebuie să lupte singur), când se administrează (în caz de febră peste 38 grade se acționează cu antitermice – sunt obligatorii în toate casele cu copii). De asemenea, unele viroze respiratorii necesită tratament complex cu antibiotic, antialergic. Toate schimbările stării copilului trebuie anunțate medicului curant.

Alimentație bogată în fructe și legume

Răceala este des asociată cu o supă de pui călduță, mai ales în sezonul rece. Este indicat ca la prepararea supei să folosiți carne de pui crescut ecologic. Ghimbirul ecologic, alături de miere și lămâie (fără coajă dacă nu este organică) este de ajutor în calmarea simptomelor.

Legume și fructe de sezon, de proveniență locală ajută la combaterea stărilor asociate cu răcelile și virozele respiratorii. Alături de portocale și rodii (bogate în vitamina C). Gutui, mere, nuci românești, sfeclă roșie, hrean, păstârnac, cartofi – gătite cât mai simplu – conțin vitamine și minerale prețioase care ajută organismul să facă față asaltului virusurilor și bacteriilor. Mai ales în cazul copiilor care au urmat tratament cu antibiotic, o porție mică de murături în saramură (lăsate în apă la desărat) și o porție de chefir – conțin probiotice naturale – sunt de folos pentru restabilirea echilibrului florei intestinale.

Citește continuarea pe CSID!

Foto: Hepta

Citește și