Prima pagină » Sănătate » Cum poate influența o asigurare privată de sănatate stilul de viață

Cum poate influența o asigurare privată de sănatate stilul de viață

Cum poate influența o asigurare privată de sănatate stilul de viață
Românii sunt fruntași la capitolul automedicație, iar asta o demonstrează studiile de profil care arată că 9 din 10 conaționali sunt adepții tratamentului după ureche. Fruntași suntem și la capitolul obezitate, boli cardiovasculare, afecțiuni pulmonare și diabet.

Românii sunt fruntași la capitolul automedicație, iar asta o demonstrează studiile de profil care arată că 9 din 10 conaționali sunt adepții tratamentului după ureche. Fruntași suntem și la capitolul obezitate, boli cardiovasculare, afecțiuni pulmonare și diabet.

Experții din domeniul asigurărilor spun că o asigurare privată de sănătate poate ajuta inclusiv la schimbarea stilului de viață. „Prin investigațiile medicale efectuate clientului de către asigurator sau prin răspunsurile primite la chestionarul medical, compania de asigurări poate identifica diverse riscuri pentru sănătatea clientului. În acest caz, reprezentantul companiei îi poate indica clientului să meargă la un medic nutriționist, care să îi recomande o dietă adecvată, în cazul în care acesta are probleme cu greutatea sau la alt specialist dacă rezultatele analizelor lui arată că este predispus să dezvolte o anumită afecțiune sau este deja bolnav. E mult mai benefic să previi, decât să tratezi. Este avantajos și atunci când boala este diagnosticată în stadiu incipent, iar tratamentul urmat este mult mai eficient și are costuri reduse”, a declarat Theodor Alexandrescu, președintele Metropolitan Life.

Automedicația duce la alte tipuri de afecțiuni

Asiguratorii spun că automedicația va deveni de domeniul trecutului, odată cu intrarea în vigoare a pachetului complementar de servicii medicale. Acest pachet constă mai exact în achiziționarea unei polițe de asigurare privată de sănătate. Asiguratorii sunt optimiști și spun că în viitor incidența bolilor la care suntem fruntași va scădea considerabil, având în vedere că odată cu încheierea unei polițe de asigurare privată de sănătate vom fi obligați să ne prezentăm anual la o serie de analize. În caz contrar, prima va crește sau riscăm să nu mai beneficiem de tratamentul necesar bolii pe care o dezvoltăm.

„Un beneficiu important în cazul unei asigurări private de sănătate constă în faptul că populația va înțelege riscurile la care se expune dacă apelează la automedicație”, a declarat Theodor Alexandrescu, președintele Metropolitan Life.

Dincolo de faptul că românii vor fi mai informați în ceea ce privește afecțiunile provocate de un tratament luat după ureche, vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar dacă vor continua să se trateze singuri în cazul unei răceli și chiar a unei banale migrene.

Automedicația duce la alte tipuri de afecțiuni. „Medicul înțelege ansamblul corpului uman, fiziologia umană. Degeaba iau antibiotic pentru o durere în gât dacă din această cauză fac gastrită, sau enterocolită, sau, mai grav, încep să am o criză biliară. Deci nu poți să recomanzi și să iei un antibiotic după ureche. Automedicația nu va fi acceptată de niciun asigurator”, a declarat Theodor Alexandrescu.

6 din 10 părinți își tratează și copiii după ureche

Datele studiului realizat de Unlock Market Research împreună cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente arată că românii au mai multă încredere în internet decât în medic, în condițiile în care majoritatea dintre noi preferăm să ne căutăm tratament pe diferite site-uri în loc să ne prezentăm la cabinetul doctorului. Rezultatele cercetării mai arată că românii aleg să se trateze inclusiv bazându-se pe experiențele anterioare.

Datele cercetării arată că 41% dintre români se tratează după ureche atunci când sunt răciți, în timp ce trei din zece aleg automedicația atunci când vine vorba de durerile de cap.

Deși adulții sunt conștienți de faptul că automedicația prezintă foarte multe riscuri, mulți dintre aceștia, mai exact 6 din 10 părinți, o aplică și în cazul copiilor lor, transformându-i astfel în viitori adulți care vor evita să apeleze la un specialist, avertizează experții din domeniul sanitar.

Acest material face parte din campania „Sănătatea-i cel mai bun prieten” susținută de Metropolitan Life.

Urmărește campania și pe Facebook

Citește și