Prima pagină » Sănătate » Cum poți să ții copiii departe de dulciuri

Cum poți să ții copiii departe de dulciuri

Cum poți să ții copiii departe de dulciuri
Pentru o mare parte dintre părinții desertul propriilor copii este o provocare, în condițiile în care dulciurile sunt pe lista alimentelor nerecomandate

Pentru mulți părinți, oferirea unui desert sănătos copiilor reprezintă o provocare, în condițiile în care dulciurile sunt pe lista alimentelor nerecomandate. Cu toate acestea, medicul nutriționist Mihaela Bilic le recomandă adulților să nu le interzică celor mici dulciurile.

„Cea mai bună strategie cu cei mici este să li se explice. Trebuie să le spunem că zahărul este un nutrient de care organismul nu are nevoie zilnic, este doar de răsfăț și că trebuie mâncat doar din când în când. Trebuie să le explicăm copiilor că putem mânca dulciuri, dar că ele țin doar de răsfăț și plăcere nu putem să o facem în fiecare zi pentru că ne dispare plăcerea. Atunci se face un mic compromis și îi spunem copilului că mâncăm la sfârșit de săptămână, iar în momentul în care alegem și aici putem face alegeri instețe: putem să facem înghețată în casă”, a spus dr. Mihaela Bilic la Gândul Live.

Nutriționista menționează că pentru un copil, o înghețată este o formă de lactată extrem de puțin dulce, care este sănătoasă și care poate reprezenta chiar și o sursă de calciu. „Iaurtul combinat cu fructe proaspete și băgat la congelator cu un bețișor poate reprezenta o înghețată extrem de sănătoasă și de gustoasă. Putem să îi dăm copilului chiar și câteva bucățele de ciocolată. Nu este niciun fel de problemă, dar cu moderație și nu în fiecare zi”, a ținut să sublinieze specialista.

Din punctul de vedere al dr. Bilic, fructele sunt un desert, și nu o gustare, care ar trebui să fie servită chiar și de 5 ori pe zi. „Fructele sunt desert, nu mâncăm fructe în loc de mâncare. Nu putem să îi dăm unui copil care are deja probleme cu greutatea fructe de trei ori pe zi, deoarece ele conțin fructoză. Această fructoză are aceași valoare calorică ca și zahărul. Se absoarbe mai lent, dar are o valoare calorică mare. Nu vă bucurați când copiii mănâncă foarte multe fructe. E normal, e firesc pentru că ne naștem cu gustul de dulce”,a  spus dr. Mihaela Bilic.

Citește și