Cum poți scăpa de balonare
â— Nu exagera cu mâncarea. Mâncatul în exces este probabil cel mai comun factor care duce la apariția balonării.
â— Renunță la sare. Folosită în exces, sarea contribuie la apariția retenției de apă. Pentru a evita acest lucru, nutriționiștii recomandă să nu mai adăugăm sare în mâncarea pe care o servim, pentru că ea se găsește deja în numeroase alimente pe care le consumăm zilnic.
â— Mănâncă încet. Atunci când mâncăm repede înghițim mult aer, fapt ce duce la apariția stării de balonare. Digestia începe din gură. Este foarte important să mestecăm bine mâncarea înainte de a o înghiți.
â— Renunță la îndulcitorii artificiali. Pentru a scăpa de balonare, trebuie să renunți și la îndulcitorii artificiali. În locul aspartamului, zaharinei și sorbitolului, optează pentru îndulcitori naturali precum stevia. Aceasta ajută la îmbunătățirea digestiei.
â— Evită băuturile carbogazoase. Dioxidul de carbon din astfel de băuturi provoacă gaze.
â— Relaxează-te. Stresul duce la indigestie, durere abdominală și disconfort abdominal. Încearcă să îți diminuezi nivelul de stres din viața ta. Poți apela la ore de meditație sau yoga.
â— Mănâncă fibre. Acești nutrienți sunt extrem de importanți pentru o digestie sănătoasă. Tărâțele de grâu, coaja de la fructe și legume, nucile, semințele, fasolea deshidratată și cerealele integrale reprezintă cele mai bune surse de fibre.
â— Hidratează-te. Apa plată duce la eliminearea toxinelor din organism și ajută la digerarea mai rapidă a fibrelor. Pentru a diminua senzația de balonare bea opt pahare pe zi de apă.