Prima pagină » Sănătate » Cum recunoaștem mierea autentică

Cum recunoaștem mierea autentică

Cum recunoaștem mierea autentică
Tot mai puțină miere pe care o găsim pe rafturile din magazine este autentică. Avertismentul vine din partea apicultorilor care afirmă că pe piață se găsesc tot mai multe sortimente care imită mierea.

Pentru a nu cumpăra miere contrafăcută, apicultorii oferă câteva ponturi la îndemâna oricui pentru a identifica produsele autentice, notează Digi 24.

● Cea mai simplă modalitate de a verifica dacă un borcan conține miere adevărată sau nu este să o gustăm. Deși este cea mai simplă modalitate, foarte puține persoane își pot da seama dacă au cumpărat un produs apicol autentic sau nu.

● Un alt test constă în verificarea limpezimii mierii. Dacă mierea e prea limpede atunci avem de-a face cu un produs contrafăcut.

● „Cel mai bine este să turnați puțină miere într-un recipient cu apă. Dacă firul este întrerupt, înseamnă că e miere naturală. Dacă este un fir continuu și ceea ce curge în recipientul cu apă se dizolvă imediat, înseamnă că are zahăr”, a adăugat Cristina Pavel, apicultor.

Mierea naturală, care nu are zahăr adăugat, se va așeza pe fundul paharului și nu va pluti în apă. Cei care se aprovizionează cu miere din supermarketuri sunt sfătuiți să citească de fiecare dată eticheta. Uneori, ce arată a miere nu este chiar miere.

„Sunt situații în care scrie miere, dar e miere într-un procent foarte mic și de fapt este altceva în acel borcan. Este un amestec de glucoză și fructoza sau sirop de porumb, e mult mai grav decât o miere falsificată”, a mai spus Cristina Pavel.

Citește și