Cum să îți protejezi PĂRUL printr-o alimentație sănătoasă? Dieta care previne căderea podoabei capilare

Publicat: 04 07. 2024, 10:27
Sursa foto: Profimedia images

Căderea părului poate fi influențată de mai multe cauze, inclusiv afecțiuni medicale și deficiențe nutriționale, însă din fericire există câteva alimente bogate în vitamine și minerale esențiale care previn această problemă.

Căderea părului este o problemă cu care multe persoane se confruntă chiar dacă apelează la anumite tratamente costisitoare, totuși problema ar putea fi cauzată de alți factori ce țin alimentație.

Specialiștii ne recomandă săfacem anumite modificări în dietă pentru a preveni acest fenomen neplăcut și pentru a menține sănătatea părului.

Iată care sunt alimentele pe care le puteți consuma pentru a preveni căderea părului:

Spanacul

Spanacul este bogat în fier și vitamina C, esențiale pentru combaterea deficiențelor care pot duce la căderea părului.

Fierul ajută la transportul oxigenului către foliculii de păr, în timp ce vitamina C sporește absorbția fierului în organism.

O salată de spanac, însoțită de ingrediente precum ciuperci sau ouă fierte tari, care sunt surse bune de vitamina D, poate contribui semnificativ la menținerea sănătății părului.

Stridiile, semințele de susan, ouăle și nucile

Alimente precum stridiile, semințele de susan negru, spanacul, ouăle și nucile sunt excelente surse de zinc și cupru, esențiale în prevenirea căderii părului. Cuprul și zincul sunt minerale esențiale pentru creșterea și întreținerea sănătății părului. Cuprul ajută la menținerea texturii părului, în timp ce zincul contribuie la regenerarea și fortifierea firului de păr.

Morcovul, dovleacu și cartofii dulci

Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care stimulează secreția de sebum, un ulei natural produs de glandele scalpului, esențial pentru hidratarea și sănătatea părului. Legumele și fructele bogate în betacaroten, cum ar fi morcovii, dovleacul și cartofii dulci, ar trebui incluse în dietă pentru a preveni uscarea și fragilitatea părului, potrivit g4food.ro.

Mierea de albine

Studiile au arătat că mierea aplicată local pe scalp poate contribui la reducerea căderii părului și la îmbunătățirea condiției acestuia. Este recomandat să folosești un amestec de miere cu apă, aplicat regulat, pentru a beneficia de proprietățile sale hidratante și hrănitoare pentru scalp.

Scorțișoara 

Scorțișoara nu doar că îmbunătățește circulația sanguină, contribuind la transportul de nutrienți și oxigen către foliculii de păr, dar adaugă și o aromă plăcută preparatelor tale. Poți încerca să adaugi scorțișoară în cafea, în clătite sau în alte gustări pentru a sprijini sănătatea și vitalitatea părului.