„O alimentație sănătoasăpresupune consumarea alimentelor din toate categoriile de produse, în cantități mici, distribuite echilibrat în 5 mese, 3 mese principale și 2 gustări. Recomand să începem dimineața consumând un pahar cu apă cu lămâie, pentru a ne alcaliniza natural și a îmbunătăți digestia”, precizează nutriționistulFlorin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?
Mic dejun cu ouă sau iaurt
La micul dejun e bine să consumăm ouă sau produse lactate cu conținut scăzut în grăsimi. Albușul de ou, care conține proteine cu cea mai mare valoare biologică, aduce toți aminoacizii esențiali. „Se poate consuma iaurt sub 2 % grăsime cu 1-2 lingurițe de cereale integrale sau o omletă dintr-un ou și 3-4 albușuri alături de legume de culoare verde”, mai spune specialistul.
Chiar dacă îți place, e bine să eviți iaurtul, deoarece la vârsta adulta nu mai sintetizăm enzima lactază necesară digestiei. Putem consuma doar iaurt, sana, chefir, care aduce un aport de calciu, dar ajută și la reglarea tranzitului și poate fi o masă sănătoasă în orice împrejurare, fiind ușor de tranportat și ușor de consumat.
Citeștecontinuarea pe CSID!
Foto: Hepta