Prima pagină » Sănătate » Cum trebuie să fie sosul la salate. STUDIU

Cum trebuie să fie sosul la salate. STUDIU

Cum trebuie să fie sosul la salate. STUDIU
Adăugarea unui dressing lipsit de calorii în saltă nu aduce beneficii sănătății, potrivit cercetătorilor de la Universitatea de stat din Iowa.

Adăugarea unui dressing lipsit de calorii în saltă nu aduce beneficii sănătății, potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Iowa, citați de Daily Mail.

Sosurile  bogate în grăsimi ajută organismul să absoarbă mai multe carotenoide din legume, compuși asociați cu un risc scăzut de îmbolnăvire de cancer sau boli de inimă.

Cercetătorii i-au rugat pe 29 de subiecți să mănânce salate cu dressing de unt, bogat în grăsimi saturate, ulei de rapiță pentru grăsimile monosaturate și ulei de porumb pentru grăsimi polinesaturate.

Fiecare salată a fost garnisită cu cantități diferite de sos, având trei, opt, respectiv 20 de grame de grăsime, pentru a distinge între efectele acestora.

După experiment, participanții au făcut teste de sânge pentru a vedea care este nivelul de absorbție al carotenoidelor, iar rezultatele au arătat că acesta era cu atât mai ridicat cu cât cantitatea de grăsimi consumată era mai mare.

În cazul uleiului de rapiță și al celui de măsline, absorbția de carotenoide s-a dovedit a fi aceeași indiferent de cantitatea în care este consumat, ceea ce înseamnă că dressingurile bazate pe aceste ingrediente sunt recomandate celor care vor să-și țină greutatea sub control.

„Cei care vor să se bucure mai mult de beneficiile fructelor și legumelor trebuie să le asocieze cu dressingurile potrivite. Cei care optează pentru o salată cu un sos sărac în grăsimi reduc numărul de calorii, dar pierd beneficiile aduse de legume”, explică specialiștii.

Citește și