Prima pagină » Sănătate » De ce ar trebui să consumi mai multe verdețuri. 10 motive întemeiate

De ce ar trebui să consumi mai multe verdețuri. 10 motive întemeiate

De ce ar trebui să consumi mai multe verdețuri. 10 motive întemeiate
Indiferent de felul în care sunt consumate, consumul de verdețuri aduce o mulțime de beneficii.

Cu toate că știm că o dietă sănătoasă trebuie să includă multe fructe și legume, cereale integrale și proteine, nu trebui să uităm nici verdețurile, care, din fericire, se găsesc pe piață inclusiv în sezonul rece.

Efectul protector împotriva cancerului, a bolilor de inimă, precum și rezolvarea tuturor problemelor legate de digestie sunt doar câteva dintre beneficiile aduse.

Zece dintre cele mai importante motive care trebuie să te determine să incluzi verdețurile în alimentația zilnică sunt:

1. Reduc efectele inflamatorii în organism

Datorită conținutului sporit de antioxidanți, verdețurile au un efect calmant asupra corpului, neutralizând acidul și împiedicând apariția inflamațiilor.

2. Îmbunătățesc aspectul tenului
Luteina care se găsește din plin în spanac, andive, pătrunjel, varza kale și frunzele de sfeclă roșie împiedică apariția timpurie a ridurilor, asigurând elasticitatea pielii.

3. Au efect detoxifiant
Datorită conținutului ridicat în clorofilă, verdețurile au un efect de curățare și detoxifiere a corpului de toxinele acumulate. Acest efect detoxifiant al verdețurilor crude se răsfrânge și asupra respirației și a transpirației, astfel că poți scăpa de halenă și transpirația urât mirositoare, deoarece clorofila este cel mai dezodorizant pentru corp.

4. Sunt esențiale pentru sănătatea colonului

Deoarece sunt extrem de bogate în fibre, verdețurile protejează colonul de inflamații, prevenind astfel boli grave precum cancerul.
 

5. Regenerează sângele

Clorofila mai este numită și sângele verde, datorită efectului său puternic de curățare a sângelui. Printre verdețurile cu efectul cel mai puternic asupra regenerării sângelui se numără pătrunjelul, chlorella, varza kale, frunzele de păpădie, mărarul și coriandrul.

6. Alungă stările depresive

Acestea sunt o sursă excelentă de vitamine din complexul B care ajută creierul să producă anumiți hormoni care ne dau o stare de bine. De exemplu, vitaminele B6 și B9 (acidul folic) sunt implicate în producția serotoninei, hormonul fericirii.

7. Protejează inima de boli

Conținutul ridicat de folați care se regăsesc în frunzele verzi reduc riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, au un efect benefic asupra tensiunii arteriale, ajutând la un control mai bun al ei, pentru că asigură corpului calciu și potasiu. Un alt beneficiu este legat de faptul că încetinesc absorbția carbohidraților, lucru benefic pentru persoanele care suferă de diabet, și scad nivelul colesterolului rău.

8. Protejează oasele

Toate verdețurile conțin din belșug calciu, potasiu, magneziu și mangan, minerale esențiale pentru sănătatea oaselor. O dietă bogată în verdețuri crude este una dintre cele mai bune metode de a te feri de osteoporoză și a avea sistemul osos puternic.

9. Întăresc sistemul imunitar

Deoarece asigură o digestie foarte bună, verdețurile au un efect spectaculos asupra sistemului imunitar. Dacă digestia ta nu este una bună, ești predispusă la îmbolnăviri și vei avea un sistem imunitar slăbit. De aceea, este recomandat să consumi zilnic verdețuri care asigură o digestie bună și astfel îți vei întări și sistemul imunitar.

10. Au un efect benefic asupra creierului

Datorită bogăției de vitamine din complexul B, verdețurile aduc o mulțime de beneficii pentru creierul tău, protejându-l de boli și stimulând activitatea cerebrală. Antioxidanții din verdețuri feresc creierul de boli grave, precum Alzheimer și Parkinson, scrie eva.ro.

Autor

Citește și