Prima pagină » Sănătate » De ce nu ar trebui să refolosim sticlele de apă. Avertismentul cercetătorilor care îți dă fiori

De ce nu ar trebui să refolosim sticlele de apă. Avertismentul cercetătorilor care îți dă fiori

De ce nu ar trebui să refolosim sticlele de apă. Avertismentul cercetătorilor care îți dă fiori
O ființă umană poate trăi până la trei săptămâni fără mâncare. Totuși, când vine vorba despre apă, maximumul de zile care poate trece în lipsa acestui lichid este de șapte. Totuși, există un pericol când vine vorba despre recipientul din care oamenii beau apă.

Cu un corp compus în proporție de 60% din apă și având în vedere faptul că în jur de patru litri de apă sunt eliminați, zilnic, prin intermediul transpirației, urinei și respirației, hidratarea este un element esențial pentru o viață sănătoasă, mai ales în timpul zilelor călduroase de vară. 

În încercarea de a bea cantitatea de apă recomandată pentru consumul zilnic, facem tot ce putem, incluzând aici folosirea sticlelor de apă. 

Cei mai mulți dintre noi, cumpărăm o sticlă de apă și apoi o refolosim. Este un lucru bun pentru mediul înconjurător, însă nu și pentru sănătate. 

Specialiștii compară consumul de apă dintr-o sticlă refolosită cu momentul în care o persoană ar linge jucăria cățelului lor. 

Recipietul din care bem apă acasă sau la birou, poate fi un adevărat „cuib” de bacterii. 

O echipă de cercetători a analizat în laborator sticlele de apă folosite de atleți. Rezultatul? Îți face pielea de găină!

Specialiștii au găsit pe sticlele refolosite peste 300.000 de bacterii pe centimetru pătrat.

 

Citește și