Medicul Lavinia Bratu a explicat motivul pentru care ar fi bine să consumăm această legumă înainte de carbohidrați, cum ar fi dulciurile pline de zahăr, pentru a evita creșterea haotică a glicemiei.
„Fiecare persoană are propriile nevoi și nu există o dietă universală. Carbohidrații sunt una dintre cele trei categorii de macroelemente, alături de proteine și lipide. Creierul adoră dulciurile, dar zahărul rafinat nu este un carbohidrat de calitate, ci calorii goale fără nutrienți”, a explicat Bratu.
Ea recomandă consumul de morcovi înainte de dulciuri, deoarece morcovii sunt bogați în antioxidanți și fibre, care ajută la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge.
„Consumul de fibre înainte de glucide, cum ar fi morcovii, poate preveni spike-urile glicemice”, a subliniat medicul.
Medicul a adăugat că, pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei, ar trebui să consumăm proteine la micul dejun înainte de carbohidrați și să evităm sucurile de fructe pe stomacul gol.
În schimb, un smoothie verde cu fructe mai puțin dulci, cum ar fi afinele, este o alegere mult mai sănătoasă și hrănitoare ce oferă organismului un boost de energie la început de zi, potrivit Antena 3.
„Pentru că atunci când ai un spike glicemic, când introduci un glucid de bună sau de mai puțin bună calitate, poate să fie chiar un fruct și unii dintre noi să avem un spike glicemic de la un suc de fructe pe stomacul gol.
Nu aș recomanda niciodată un suc de fructe pe stomacul gol, dar un smoothie, de exemplu, verde, cu fructe care nu sunt foarte dulci, un smoothie în care introduce afinele, care sunt în top trei cele mai bune alimente ever, este foarte bun”, a declarat medicul.
Citește mai mult pe acest subiect:
Ce este PAPACIOACA si cum se poate prepara în casă. Este unul dintre preparatele de top ale verii
Cele 6 super-alimente care îți PRELUNGESC viața cu 10 ani, potrivit experților nutriționiști
Cinci trucuri pentru a SLĂBI fără dietă / Sfaturile unui medic nutriționist