Detoxifiere după Sărbători: alimente, reguli, sfaturi utile
Curăță-ți organismul
Acum este momentul optim pentru a scăpa de excesul de kilograme acumulat în perioada Sărbătorilor. Și de toxine. Și de E-uri. Și de grăsimi. Alege un weekend sau, dacă poți, o săptămână, în care să elimini alimentele și obiceiurile toxice. Perioada festivă vine la pachet cu exces de alcool, grăsimi, proteine de origine animală și muuult, muuult zahăr. Poți începe detox-ul cu un obicei simplu și foarte eficient: începe-ți ziua cu o ceașcă mare de apă caldă în care ai stors o jumătate de lămâie. Încearcă să eviți alcoolul și cofeina în această perioadă. Dacă ți-e greu fără cafea, înlocuiește-o cu ceai verde. E plin de antioxidanți, dar conține și cofeină ( motiv pentru care ar trebui să te rezumi una, maximum două căni pe zi). Iar dacă vrei, îndulcește-l cu miere. În niciun caz cu zahăr. N-ar fi rău dacă ai renunța și la fumat, în cazul în care ai acest viciu. Și pentru că ficatul tău a fost bombardat cu alimente grase și procesate, n-ar fi rău să îi oferi puțin sprijin cu suplimenete alimentare pe bază de armurariu, cunoscut pentru beneficiile lui detoxifiante pentru ficat.
Ai grijă la dietă
Manifestă-ți dragostea pentru propriul corp, oferindu-i o pauză de la alimentele procesate, inclusiv carnea roșie și tot ceea ce conține făină. Încearcă să limitezi și consumul de lactate. Un iaurt cu probiotice sau un ou fiert pot face, totuși, parte din dieta ta. Axează-te mai mult pe supele creme făcute în casă ( din cartofi dulci, dovlecei, morcovi sau mazăre), pe smothie-uri din fructe și legume proaspete și pe cât mai multe salate. Poți consuma o zi întreagă doar smothie-uri sau supe. Dacă ți-e imposibil, încearcă să înlocuiești ( dar nu mai mult de 3/5 zile) micul dejun sau cina cu un smoothie delicios. Iar la prânz, poți opta pentru pui sau pește la grătar cu o salată generoasă, ori o garnitură de orez sau legume.