Dieta Anei Aslan. Ce MÂNCA, în fiecare zi, la ore fixe, celebrul medic român

Publicat: 05 09. 2023, 17:54

Regimul alimentar al celebrului medic român Ana Aslan din anii 1960 este apreciat și azi de numeroși români și nu numai.

Din punct de vedere al alimentației, o zi din viața Anei Aslan arăta astfel: micul dejun, gustare, prânz. Aceasta lua prânzul maximum la ora 13:30, iar cina în intervalul 18:00 – 19:00.

„Întodeauna lua masa la 1:30, îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ţinută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual”, povesteşte Ioana Preda, menajera Anei Aslan, potrivit realitatea.net.

Ana Aslan era obișnuită să mănânce corect și mai ales sănătos, la ore fixe. Medic de profesie, aceasta a dus acest bun comportament al hrănirii și în dieta pacienților care i-au călcat pragul.

Natural, fără conservanți

Totul natural, fără alimente conservate. Alimentația era menită să aducă în mod natural și fără echivoc ceea ce are nevoie fiecare organism, pentru a traversa o perioadă grea sau, dimpotrivă, pentru a îmbunătăți ceea ce există deja.

Fără hrană inutilă. Multe legume, multe fructe, mult sport. Aceasta este, de fapt, dieta celebrei Ana Aslan.

La capitolul carne, Ana Aslan avea un fel de clasificare utilă: carnea de vacă, peștele, pasărea, miel, oaie, porc. Apoi recomanda ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc „bio”. Totul rasol sau la cuptor.

„Avea şi mâncăruri preferate: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor. Şi avea şi o slăbiciune dulce: îi plăcea tortul Buturugă, făcut în casă”, afirma fosta menajeră a Anei Aslan, conform sursei citate.

Un român a trăit 148 de ani. Numele lui a fost menționat și de Ana Aslan

Maftei Pop a trăit și a murit în satul Osoi din județul Cluj. Numele lui a fost menționat și de Ana Aslan, într-un interviu acordat ziaristului și scriitorului Mihai Stoian în anii 1970.

Sursa foto: Wikipedia